20080425

Jag hoppas verkligen att strejken nu kommer att få en positiv utgång. Alltså, jag står på sjuksköterskornas och vårdförbundets sida och hoppas verkligen attde får igenom sina krav på högre löner.
Läste igår någon som inte ville det eftersom det skulle innebära att andra också vill få upp sina löner. Jag säger tvärtemot. Klart att sjuksköterskorna ska ha högre lön än de har nu, så att förskollärare, lärare och andra liknande yrken också kan få upp sina löner.
De bär ju enormt ansvar på sina axlar varje dag då de vårdar våra gamla, uppfostrar våra barn och tar hand om oss när vi blir sjuka. De jobbar när alla andra är lediga under jul och andra helger, sliter ut sina kroppar med tunga lyft och lägger ner mycket kraft och energi, värme och omtanke i sitt arbete.
Förhoppnigsvis så upptäcker Svenska folket, och framförallt de som sitter på pengarna och styr vårt land, hur viktigt deras arbete är. Att vi faktiskt inte klarar oss utan dem.

Jag hoppas det, hoppas att lönerna höjs och det arbete de gör verkligen uppskattas på ett helt annat sätt än det gör idag. För annars känner jag att det inte är så stor mening att utbilda sig. Inte för att jag idag vet att jag ska läsa till sjuksköterska. Men jag hoppaas ju att deras löneökning ska innebära att andra klassiskt kvinnliga, idag lågbetalda yrken ska följa efter snart. Så att unga kvinnor, som jag , känner att vi får något tillbaka när vi sätter oss i skolbänken igen och tar stora studielån. Hur många andra yrkeskategorier skulle kunna tänka sig att specialistutbilda sig och komma tillbaka efteråt, bara för att få lägre lön i kombination med högre studieskulder? Inte många. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2338970.ab)

Seger till vårdförbundet, tack!!

Inga kommentarer: