20110331

Feber

Lite trött idag då Tyra har vaknat en gång i timmen i natt. Misstänkte redan då att något inte riktigt var som det skulle och när hon sedan gnällde mest hela sin vakna tid nu på förmiddagen tog vi tempen som visade på lite feber. Troligtvis är det en tand som är på väg upp igen, förhoppningsvis är det bara det och inget annat.

20110330

På gång igen!

Efter en oerhört stressig dag följde jag och Tyra med mormor ut till GIF-stugan igår kväll. Första gången på oerhört länge som jag var där och som jag har längtat. Längtat efter att knyta på mig löparskorna och ge mig ut i spåret, ensam med naturen, varje andetag och löpsteg.
Där är jag inte riktigt än, jag känner fortfarande av foglossningen och vill inte utsätta vare sig höfter eller bröst för en stötig löptur så länge jag ammar.
Istället satte jag Tyra i sele på magen och gick en rask promenad i spåret. Bebisen sov, skogen var nästan tim på folk och det susade i träden. Så kom jag upp för den största backen bara för att mötas av solnedgången bakom nästa kulle. Njutning på hög nivå! Efter två och en halv kilometer med nio kilo bebis på magen kunde jag dessutom konstatera att även om kondisen inte är vad den en gång var, så är jag på gång igen!

Krasch

En datorkrasch har orsakat paus på bloggen. Av någon anledning vill inte blogspot och älsklingens dator samarbeta och dessutom finns alla bilder i min dator så det blir en låg aktivitetsnivå under en period. Återkommer gör jag så fort jag kan!

20110311

Pelargoner

Kan det möjligtvis finnas något blomproffs där ute? Jag, som älskar blommor men inte är speciellt duktig, har gett mig på att försöka övervintra mina underbara pelargoner.

så här blommade de ända fram i oktober i fjol

När jag så plockade upp dem från matkällaren för några dagar sedan såg de helt förtorkade ut så jag plockade bort kvarvarande, torra löv och gav dem lite vatten. Idag har de planterats om och fått ny frisk jord så jag hoppas att de ska ta sig trots att det mest är några pinnar som sticker upp. Har jag gjort rätt? Ska jag göra något mer?

Rapport från en fredag morgon.

Klockan är nu halv elva och det är fredag förmiddag, en bra förmiddag då vi har varit effektiva.
Vi har hunnit med att:
- skicka världens bästa och hårt arbetande pappa/sambo till jobbet
- äta frukost båda två
- städa upp resultatet av att unga fröken fick vädra rumpan en stund
- läsa bok
- mysa
- träna på att sitta upp och leka (med mamma som stöd/balanshjälp)
- koka palsternackspure
- sova 1,5 timme (gäller bara en av två inblandade)
- dricka kaffe
- plantera om ett helt gäng kärlekstörstande blommor, och sätta sticklingar i vatten
- vika tvätt och tvätta tygblöjor
- tömma kameran
- hoppa i hoppgungan
- diska

Allt detta tack vare att Tyra numer vaknar 06.10 och för att under eftermiddagen få tid att göra betydligt roligare saker!

20110309

Fast å andra sidan..

Så kommer vintern tillbaka med full kraft och halv snöstorm just som man trodde att våren anlänt.

Tiden flyger

Just nu är våra dagar fyllda av träning, lek, promenader och så mitt skolarbete. Förutom den del av tvätt och städ som måste hinnas med varje dag förstås. Ångrar inte en sekund att vi valt att använda tygblöjor, men det blir onekligen en del tvätt av det. Därför är det inte jättehög aktivitetsnivå här just nu men jag ska försöka bli bättre på att uppdatera.

Tyra har vänt sig från mage till rygg tre gånger idag, hon har gjort det vid ett tillfälle förut också men det var flera veckor sedan. Kanske kom hon på hur man gör, eller så var det bara en tillfällig grej igen. Hon är inte så långt borta från att vända från rygg till mage också när vi nu behandlar det ämnet, snart är hon stora tjejen!