20100729

sommarutflykt


Förra torsdagen satte vi (J och jag) oss i bilen efter jobbet. Målet var att spendera en kväll i Hjo för att njuta av sommaren och varandras sällskap. Jag blev lite kär i Hjo när vi var där förra sommaren, och jag blev inte besviken nu heller.


Det var en ljuvlig sommarkväll med både strålande solsken och en vacker solnedgång. Vi kunde njuta av god mat, underbar glass, fantastisk arkitektur och en helt ljuvlig promenad genom stadsparken som avslutning.


Jag älskar att göra små utflykter en helt vanlig vardagskväll. Strunta i att det finns "måsten" hemma eller att glassen kostar en smärre förmögenhet och istället bara njuta av livet. Inser mer och mer att vi måste ta vara på tiden vi har tillsammans för det är nu som är livet, nu och inte sen.

20100719

Längtan

Idag är en sådan där dag då jag längtar lite extra mycket efter den dag i oktober då jag ska få träffa min son eller dotter för första gången. Vissa dagar känns det helt okej att vänta, men andra vill jag att det ska vara över nu. Inte för att jag inte trivs som gravid, jag älskar det nämligen, utan därför att jag vill veta vem som gömmer sig där inne.
Hur kommer denna lilla människas personlighet vara? Lugn? Energisk? Tyst? Högljudd? Sportig (senare alltså)? Pysslig? Morgontrött? Morgonpigg?
Kommer han/hon likna mig eller J eller blir det en blandning av oss båda? Är det en tjej eller kille?
Jag vill starta resan som livet tillsammans med denna nya människa kommer att vara. Men jag måste vänta. Som tur är kan vi tjuvstarta lite. Känna när h*n sparkar och buffa tillbaka lite. Upptäcka att de blir hårdare och starkare för varje dag eller vecka som går och samtidigt ha tid att ordna med allt det där som vi vill ska vara färdigt när livet förändras för alltid.
Nu är det bara 93 dagar kvar (ungefär) och ni ska veta att jag längtar, åh som jag längtar...

20100718


Som liten åkte jag alltid med mamma och plockade jordgubbar på sommaren. Att gå på det stora fältet och plocka dessa söta goda bär i solen ger mig därför sommarkänslor. Så för några veckor sedan begav vi oss av en morgon och efter 50 minuter på plats var mina hinkar fyllda med drygt 7 kg jordgubbar. Ytterligare ett antal fanns dessutom i min mage, för jo man får smaka när man plockar!!



Jag och J har valt att inte ta ut någon semester den här sommaren och då blir utflykter osm den till jordgubbslandet extra värdefulla. Det ger möjlighet att njuta av sommaren. Att andas in den underbara luften, fyllas av ljuset från solens strålar och samla på dofterna inför en lång och mörk vinter. Dessutom finns nu flera kilo jordgubbar i frysen så att vi kan ta fram dem, äta och minnas sommaren när vi vill framöver!

20100717

Gräsänkelunch

Passar också på att få äta just precis det som jag är sugen på precis när jag är sugen på det. Idag behöver jag inte anpassa mig efter någon annan och dennes önskemål. Missförstå mig inte, jag har inga problem med att leva tillsammans med J. Jag älskar att göra det. Älskar att slippa laga mat till bara mig själv och allt sådant. Men när jag nu ändå är själv så får man njuta av de möjligheter det medför.


Kan jag förresten kalla mig gräsänka? Vi är ju inte gifta så det är kanske fel, men finns det några alternativa benämningar?

köksmöbler 5

Jag är gräsänka i helgen då älsklingen är i Götet och roar sig. Ute regnar det och jag bestämde mig för att fixa lite hemma. Jag har så många ofärdiga projekt på min att göra lista så det passade alldeles utmärkt med en pysseldag idag.


Första projektet för dagen blev att klä om köksmöblerna som jag målade i vintras.


Så här fina blev de till slut!


Alltså:
köksstolar- check!


Kungshamn 2010

Förra helgen tillbringade vi i Kungshamn hos pappa och I i deras båt. Solen sken och vi njöt av livet, förstår du varför?