20100427

Bildbevis

Nya bilen går jättebra! Känns så skönt att vi inte köpte de där andra bilarna vi kollade på utan väntade på denna. Nu vet ni vad ni ska kolla efter om ni vill vinka på mig på stan!

säljarens bild.

Andra dagen på jobbet är avklarad och nu när jag kommer hem för att sätta mig och plugga blir jag så otroligt trött. Tror att jag slappnar av efter en hel dag ute i blåsten med fysiskt arbete. Det har inte varit så tungt idag, men det är ju ändå kroppsarbete. Har samlat ihop och slängt stora grenar som blåst ner, harvat grusgångar, hackat ogräs, hängt upp järngrindar och en hel del annat..
Jag tror och hoppas att det löser sig, men jag längtar redan nu till sommar och sommarlov (= endast arbete, inget plugg).

20100425

Vi är med bil igen!

Äntligen har vi hittat en ny bil, efter resor till Skara, Skövde, Vänersborg och Uddevalla hittade vi igår en jättefin V40 hemma i Falköping.
Det var så dags nu eftersom jag börjar jobba imorgon och då behöver bil. Har 2 mil enkel resa till jobbet och det är lite långt att cykla tycker jag. Annars har det gått jättebra att vara utan bil, vi har nära till ICA och jag tycker om att gå. Dessutom bor ju brorsan en minuts gångväg bort och vi har fått låna bil av honom när det har funnits behov. TACK snälla du!!

Senare kan det bli en liten bild på våran nya pärla, men nu ska jag åka till Stenstorp och kolla på fotboll!!

20100423

Prinsessöverlämning?

I Aftonbladet kan man idag läsa att kronprinsessan vill bli överlämnad vid altaret av sin pappa. Jag måste säga att jag tycker det är konstigt, nästintill upprörande faktiskt, att hon som ska representera Sverige och det svenska så tydligt tar avsteg från de svenska traditionerna. Jag är för att ha kungahuset kvar, men om de inte längre representerar det svenska. Då ser jag faktiskt ingen som helst anledning till att låta svenska skattepengar betala deras uppehälle. Hennes bröllop kommer att sändas i Tv inte bara i Sverige utan även i många andra länder, vore det då inte på sin plats att följa den svenska ordningen? Visa upp de traditioner som finns här? Brudöverlämning kan man ju redan se i en miljon Hollywoodfilmer.

Å andra sidan måste jag säga att är det någon som ska lämnas över så är det kanske just hon. Hon som vid 30 års ålder var tvingad att fråga både sin pappa, och regeringen, om lov innan hon fick förlova sig. Det om något är en stark symbol för att hon inte är en självständig, fri kvinna. De flesta av oss andra (alla andra) får faktiskt lov att gifta oss med vem vi vill, eller välja att inte gifta oss om vi hellre vill det. Viktoria har inte möjlighet att själv välja vem hon vill leva med, hon var tvingad att få pappas godkännande, vore det då inte på sin plats att vandra uppför altargången tillsammans med den utvalde för att på så sätt markera sin självständighet? Att hon faktiskt är tillräckligt fri och kapabel att ta hand om sig själv för att en dag i framtiden bli drottning för hela svenska folket? Visa att det i någon mån faktiskt är hon som har valt Daniel, inte kungen eller Reinfeldt?

20100422



20100421

Snö igen

Jag tänker fokusera på vårtecknen runt omkring mig. Under min promenad idag såg jag björktrastar i mängd, även tranorna har för länge sedan anlänt och igår såg jag både humlor och fjärilar. De vilda påskliljorna har gått i blom och överallt i trädgårdarna blommar snödroppar, krokus och pärlhyacint.
En morgon förra veckan mötte jag en kille i shorts (trots att termometern visade +2). Klockan är 19.54 i skrivande stund och solen lyser ännu upp molnen jag ser utanför mitt fönster.

Jag skulle kunna fortsätta med min uppräkning en lång stund till, men det tänker jag inte göra. Kan inte du istället tala om vilka vårtecken som betyder extra mycket för dig?

20100419

Vila i frid.

Helgen blev inte riktigt som vi tänkt, den blev mycket tyngre.
J:s underbara farmor har legat på korttidsavdelning en period på grund av en fraktur. Så förra veckan fick vi veta att hon blivit sämre och att de eventuellt hittat en tumör i magen på henne. Det gick jättefort och i fredags fick hon somna in för alltid 92 år gammal. J och hans faster med man var där när det hände. Det hade varit lugnt och fridfullt och senare på kvällen fick vi möjlighet att gå dit och säga farväl allihop. J och jag tillsammans med hans syster, pappa, faster, giftasfarbror och så Anneli.

De hade gjort henne så fin, hon hade fått blommor i handen och håret uppsatt i knut som hon alltid hade. Det var en tung stund, en stund av mycket sorg och saknad, men samtidigt så fridfullt att se henne ligga där och veta att hon inte behöver ha ont mer.

Älskade Brita, du saknas oss för alltid.

20100414

GIF:are

Jag är nog Gif:are ända ut i fingerspetsarna, eller så är det möjligtvis ödets ironi. Hela min uppväxt har jag varit medlem i Gudhems IF (GIF). Jag är orienterare och detta är min klubb. Där jag har tränat, tävlat, kämpat och haft många roliga timmar. De senaste åren har jag inte varit så aktiv tyvärr, jag har i perioder tränat alldeles för lite och i perioder tränat på andra sätt men ändå är det något speciellt. Jag tänker mer och mer på klubben, på att verkligen bli aktiv igen, kanske engagera mig i ungdomsarbetet, men även för egen del. Orientering är en underbar motionsform, troligtvis den bästa som finns!


Så träffade jag J för några år sedan, och ganska snart visade det sig att även han är en GIF:are. För hans del är det Grolanda IF som är moderklubben, och fotboll är idrotten som utövas. Detta innebär att även denna GIF-klubb har en speciell plats i mitt hjärta, kanske ändras det om J skulle få för sig att byta klubb någ
on gång i framtiden, men den finns ändå där.

Ikväll ska jag så dra mitt strå till stacken i den först nämnda klubben. Till helgen hålls tävling och nu ska vi stoppa kartor i plastfickor och andra nödvändiga förberedelser. Känns riktigt kul att kunna hjälpa till!!

20100413

Tävling hos Fyra Årstider!

Dags för tävling igen, hos en av mina absoluta favoritbloggare. På Fyra årstider får jag inspiration och glädje, Lotta tar underbara bilder av underbara saker. Titta dit du också!


Den här gången kan man vinna en kolsyremaskin och jag hoppas förstås på att vinna eftersom jag älskar bubbelvatten!!

20100412

positivism

Inte som i vetenskapliga termer utan som i att jag ska försöka få in lite fler positiva tongångar i bloggen. Jag läste igenom den senaste tidens inlägg och det var inte speciellt upplyftande, ändring ska det bli.

Under förmiddagen idag har jag kunnat sitta och sola på balkongen samtidigt som jag läst litteraturen inför dagens seminarium som börjar alldeles strax. Solen skiner för fullt och där var så varmt så jag fick klä av mig till bara trekvarts långa mjukisbyxor och bh. Ändå kändes det jättevarmt i mitt lilla hörn!! Termometern visar tio grader plus i skuggan och våren är nu här med besked!!

Senare idag tänkte jag ta mig ut på promenad för att titta på blommor och lyssna på fåglar. Kameran får följa med och förhoppningsvis fastnar något vackert på bild!

20100411

mera sjuka

Lagom när jag blivit frisk och känner att krafterna verkligen kommit åter så var det nu dags för sambon. Hoppas att det går över snabbt för hans del.

Jag skäms över att säga det, men jag har så fruktansvärt svårt att hantera magsjuka hos andra människor. Jag mår dåligt fysiskt, mår illa och ont i magen. Hjärtklappning och kallsvettas. Får göra mitt allra bästa sen och försöka ta hand om honom lite (på avstånd).

20100409

Projekt

Jag har ett nytt projekt nu när byrån är klar. Det finns visserligen många projekt att ta tag i, men ett speciellt som jag redan har påbörjat. Jag tycker om projekt, framförallt när de är överskådliga så man ser slutet på dem, men det är så härligt att göra sådant som märks. När man arbetar med det en stund och det faktiskt syns att man har lagt ner lite möda på det, inte som att städa vilket ju ändå måste göras om efter några ynka dagar.

Det här projektet är lite hemligt, men ändå inte. Det som inte är hemligt är att jag ska lära mig att sticka och att färgen på garnet är grå. Det hemliga är att jag inte tänker tala om vad det ska bli för något, kanske om ett tag eller när det är klart men inte nu.

Jag började redan igår så nu börjar jag få lite kläm på räta och aviga maskor, slätstickning, mosstickning och en del andra viktiga termer. Hur resultatet blir vet jag inte, jag är ju nybörjare, så den som lever får se. Nu ska jag ta fram stickorna, sätta mig i soffan och njuta av att det är fredag.

Har du några projekt på gång?

RIP


Min kära lilla röda bil finns inte längre. Efter en besiktning för några veckor sedan då det uppdagades att det fanns mycket att åtgärda för att den skulle räknas som körduglig fick vi ta beslutet att lämna röda faran till sin sista vila. Det var inget roligt beslut att ta eftersom det innebär att vi måste lägga ett stort antal kronor på en ny bil. Pengar som skulle kunna användas till mycket roligare saker. Men nu är det ett faktum, en ny bil måste det bli, innan utgången av april (då jag börjar jobba utanför stan).

Så, vila i frid kära bil. Vi ses kanske på bilhimlens gröna ängar en vacker dag.

20100408

horisontalläge

Jag har nu legat i sängen sedan i tisdags kväll. Drabbar av någon magåkomma, men nu på bättringsvägen.

Jag brukar verkligen aldrig vara sjuk, men den här våren måste ses som ett undantag. Det känns som att jag inte gjort annat än varit sjuk. Typiskt att det alltid ska drabba skolarbetet, min seminarieledare måste tro att jag är lat och försöker komma undan även om så absolut inte är fallet.

Nu kommer våren och jag ska hädanefter vara frisk som en nötkärna!!! Håll tummarna för att det slår in.

20100406

tillbaka från en Glad Påsk!


Denna underbara påskhelg har tillbringats i Ullene hemma hos underbara svärmor. Vilken fantastisk möjlighet det är att bara kunna invadera hennes hem och bo på landet några dagar ibland! Solen sken och fåglarna kvittrade så det har funnits alla förutsättningar i världen för att njuta av våren, vilket jag har gjort!



På påskafton hade vi dessutom lite besök på plats för att fira påsk. Vi åt god mat, drack gott, spelade spel och pratade till sen, sen natt. Gjorde dessutom ett besök vid den traditionsenliga påskbrasan som varje år tänds i Ullene. Där var mycket folk, eld, lotteri och fyrverkeri.


Resten av helgen har gått i lathetens tecken, vi har slappat, tagit det lugnt och bara vilat och haft det trevligt. Påskdagen bjöd således på en lång promenad med hunden i skogen förutom läsning, TV-tittande och flera timmar på soffan endast halvt medvetna om omvärlden (halvsovandes med andra ord).