20100225

Flytt!

Nu är det inte länge kvar, inte länge alls. I eftermiddag klockan 15.00 ska vi till fastighetsbyrån och skriva kontrakt, betala för lägenheten och få nycklarna!!!!

Jag skulle tro att vi sedan åker raka vägen dit bara för att känna in oss och förstå att den är vår, då ska jag passa på att ta bort de hemska kakeldekorationer som sitter i köket. Efter det startar arbetet med att flytta in. De sista lådorna ska packas i gamla lägenheten och så ska vi faktiskt börja flytta lådor så att inte snälla släktingar och vänner måste göra allt på lördag.

Det gula är tyvärr kakel så det blir kvar, men blommorna ska BORT!

Det känns fantastiskt nu, jag är lite nervös fast på ett bra sätt och längtar efter att klockan ska bli tre.

20100224

fortfarande sjuk

Jag ligger fortfarande på soffan, precis som jag har gjort sedan i måndags och nu börjar paniken infinna sig. Vi ska flytta på lördag plus att jag har skolarbete att göra, men det finns ingen energi till att göra det. Jag har fullt upp med att hålla mig flytande. Igår eftermiddag var jag lite iggare så då grejade jag lite, och nu börjar det faktiskt kännsa som att jag skulle klara av att se veckans föreläsning åtminstone.
Jag hatar att vara sjuk och att det dessutom alltid kommer vid fel tillfälle...

20100222

Sjuk

Jag verkligen hatar att vara sjuk, men idag ä det ett oundvikligt faktum. Har därför legat på soffan hela dagen i min ensamhet. Älsklingen, världens bästa, är just iväg för att handla bröd, blåbärssoppa och glass till mig... han är bara bäst!!

20100221

Shutter Island

Vi åkte i fredags trots snöfall och hot om storm för att se Shutter Island. Tur var väl det för det var absolut en av de bästa filmer jag någonsin sett. För att beskriva den krävs ord som fantastisk, makalös, underbar!!!
Scorsese har lyckats att skapa en film som inte bara bygger på boken med samma namn utan också förstärker de intryck man skapat sig då man läst boken. Hela boken fanns med, jag saknade ingenting vilket man ofta gör i filmversionen. Det var spännande, men inte otäckt. Vackert, men också brutalt. Den var helt enkelt fantastisk så jag rekommenderar alla att se den!!! Vi vill båda se den igen...

20100219

Spänning

Ikväll ska jag och älsklingen åka till Skövde för att se Shutter Island. Innan du börjar fundera, ja vi hittar på mycket den här veckan!

Jag som är en feg person när det gäller film, ser aldrig på skräckfilmer tex, är ganska spänd och nervös. Jag har läst boken, Patient 67 på vilken filmen bygger, så jag vet att det kan komma att vara lite för mycket spänning för mig. Trots det ser jag fram emot kvällen, jag har ju min starka, snygga man att hålla i om det är otäckt...

Hoppas att din fredagskväll blir lika trevlig som min!

Loppis-shopping!

Har landat i soffan några minuter och konstaterar glatt att jag har kommit över ett riktigt fynd idag. Har tillbringat några timmar med tjejen jag är kontaktperson åt och vi gick till Kupan en sväng, vilken tur!!!


Bakgrund: för några veckor sedan var jag och J och lämnade in sådant vi har sorterat bort inför flytten. Såg då en underbar gammal kakburk ligga i ett hörn. Eftersom vi hade lite bråttom valde jag att inte börja krångla med att fråga om de kunde prissätta den där och då utan jag planerade att gå upp igen dagen efter eller så.
Gick alltså dit igen, letade upp en personal och frågade efter den, fick till svar att den nog redan var såld eftersom hon inte kunde hitta den på lagret. Tråkigt tänkte jag, men jag hittar väl någon annan burk någon gång...


Idag tittade jag in genom den öppna dörren till lagret, och där på en hylla stod den! Så nu är den min och en ynka liten tjuga fick jag betala!! Såg en liknande i en inredningsbutik, den kostade 149 kronor, så detta var verkligen ett kap!
I nya lägenheten ska den få sin plats på en av köksbänkarna så ska jag förvara the och kaffe i där i mindre burkar.

20100218

Dejt!

Nu duggar inläggen tätt, men jag är klar med inlämningen och ladddar nu istället för att gå på "dejt" ikväll. Jag och älsklingen ska först gå ut och äta gott innan vi ska se Magnus Betnér på stadsteatern. Han turnérar med showen Livets ord och jag ser verkligen fram emot att se honom ikväll, han är grym!

Kan man gå på dejt med sin sambo förresten eller heter det något annat då?

Palmen

Nu är det snart vår och när som helst börjar min palm att växa, palmen heter Amorphophallus rivieri eller Djävulstunga och är jättehäftig. Min palm är ett arv från farmor och den är säkert tio eller kanske till och med femton år gammal. Varje höst skrumpnar den ihop så att bara rotknölen blir kvar, jag brukar beskriva den som en potatis, men det är inte en jättebra beskrivning eftersom den är stor som flera stycken bakpotatisar. Någon gång på vårvintern börjar den sedan att växa igen och när den når fullhöjd är den nästan i takhöjd. Det är alltså inte en liten smidig växt jag har, utan en riktigt stor, men jag tycker jättemycket om den ändå!

Några dagar efter att den börjat växa förra året var den så här hög.

Den har inte börjat växa än som tur är, jag hoppas att den väntar tills vi har flyttat. Men pappa som har en likadan fast mindre har två år i rad haft oturen att palmen gått i blom. Jag säger otur fast det blir en jättehäftig blomma, för det luktar kadaver om den. Som tur är varar det bara i några dagar innan den vissnar ner och palmen växer upp istället.

Jag har läst att namnet 'Amorphophallus rivieri' betyder 'vanskapt penis', och när man ser blomman kan man faktiskt förstå varför.


Nu är det bara att vänta ett litet tag till så ska ni sedan få följa palmens årscirkel tänkte jag.

Examinerande uppgift

Idag är sista dagen i kursen "Introduktion till socialantropologi" som jag läst nu. En kurs på 7,5 hp som har varit jätteintressant. I morgon är alltså sista dagen och då ska den sista examinerande uppgiften lämnas in. En uppgift som faktiskt inte är så stor, den ska bara bestå av 2 sidor text, men ändå är det inte helt lätt.
Beskrivningen säger mig att jag ska hitta en artikel från en svensk dagstidning publicerad under februari månad i år som kan vara intressant ur antropologisk synvinkel. Denna ska jag sedan analysera och kritisera utifrån det vi läst under kursen. Den senare delen tror jag kommer gå bra, nu när jag äntligen har kommit igång. Det svåraste var faktiskt att hitta en bra artikel, en artikel som behandlade ett bra och intressant ämne. Men som sagt, jag är en bit på väg och det känns för en gångs skull ganska bra, jag har inte panik och ångest.

Valet föll på den här artikeln från Bohuslänningen om du är intresserad av att läsa underlaget för min analys.

20100217

Hundar och torp

Jag har varit hundvakt idag. Svärmor skulle till IKEA och jag var snabb med att tacka JA till erbjudandet om att ha Lovis. Det gav mig en chans att ta en paus från pluggandet, komma ut i skogen och lugnet och bara njuta av livet.



Min underbara vän Josefine tittade ut till byn och följde med mig och Lovis på promenad. Därför styrde vi kosan mot Spånbacken, det gamla torp som hennes släkt har som sommarställe. Det blev en promenad på 1 timme och 40 minuter och jag njöt även om kylan trängde igenom alla kläder på slutet.


I byn där svärmor bor finns många underbara små ställen, torp och stugor men också större hus. Alla (nästan) röda med vita knutar. Snickarglädje runt fönster och vid farstukvistar. Små ladugårdar och trädgårdar med buskar och fruktträd. För mig en idyll. Ett fantastiskt ställe att bo och vistas på. Vardagslyx är ett ord som beskriver en dag med hunden i denna by.

20100216

test

Jag gjorde ett test på Nordsjö idé och design och jag måste säga att jag tycker att det stämmer ganska bra. Inte allt kanske för jag tycker att jag tänker igenom min inredning, ganska mycket till och med. Men det andra och framförallt det om att det jag tycker om får plats i mitt hem, inte det som är hippt och inne utan det jag gillar och trivs med.




Du är en myshumla
Suddig och söt, mysiga snackkvällar med bästa vännen. Hemma bäst, gosigt, mjukt och skönt att krypa ner i soffhörnan. Naturligt, mjukt och ombonat där inget stör. Möbler som omsluter dig. Hemma hos dig är det hemvant, hemtrevligt och lagom inbott. Du älskar naturfärger och milda toner. Gärna organiska mönster på tapeter och tyger. Färg, tapet och golv med skön struktur gillar du också. Möblerna och inredningen är inte så genomtänkt. Du har helt enkelt valt det du tycker om och det du tycker om har fått stanna. Som kära gamla vänner. Mys är bäst!












20100215

osugen

Jag vet inte om det är ett riktigt ord, men det är så jag känner idag. OSUGEN på att plugga alltså. Jag borde läsa litteraturen inför veckans seminarium och jag borde börja skriva på examinationsuppgiften som ska in i slutet av veckan. Men kraften finns inte där just nu så jag tänker gå och rensa golvbrunnen under badkaret istället. Hoppas att lite bra musik och en stunds skrubbande gör att lusten att plugga kommer krypande.

Har du några tips för att pluggandet ska vara omringat av små rosa moln och alltid kännas inspirerande och roligt??

20100214


För mig är inte alla hjärtans dag en jättestor högtidsdag faktiskt. Vi har aldrig firat hemma så jag har inga traditioner kring det. Ska jag vara helt rak och ärlig, vilket jag alltid försöker vara, så tycker jag mest att det är ett jippo som handeln har skapat för att få ökad försäljning. Vi firar därför inte så mycket här hemma, inga presenter och så. Vi passade på att äta en riktigt lyxig frukost i morses med gott bröd, många olika sorters pålägg, flera olika grönsaker och underbar juice. Satt länge och åt och njöt!

Jag är mer för att visa kärlek och uppskattning i vardagen. Jag älskar att hitta på saker för att visa J hur mycket jag tycker om honom. Tycker att kärleksbetygelser ska komma spontant och inte för att någon annan har bestämt att det är en viss dag.

Nu är det ju ändå alla hjärtans dag idag och jag vill passa på att tacka alla er som läser min blogg, det betyder mycket. Alla vänner, nära, kära och andra som jag känner: JAG TYCKER OM ER ALLIHOP!
Jag deltar i en tävling hos Fyra årstider där man kan vinna underbara smycken från Lilla hjärtat! Hoppas, hoppas, hoppas att jag vinner för det är verkligen underbara smycken!!!

20100211

Hemligheten

Jag ska nu avslöja hemligheten och jag hoppas att jag inte gör någon besviken för det är inte något stort och avgörande jag har gjort. Jag har bara varit hos frissan.

Före: brunrött men genomskinligt. Tungt, tråkigt och bångstyrigt.

Min frisör är helt klart bäst. Jag tror att jag har lovprisat Hanna tidigare, men hon förtjänar det idag igen. Jag har klippt mig hos henne sedan jag vid ungefär tio års ålder bestämde mig för att klippa "Robyn-frisyr" och jag är nöjd varje gång. När jag har bytt frisör av någon anledning har jag alltid kommit hem och känt att det varit något som inte blivit bra. Det är trots allt speciellt med alla mina lockar och Hanna vet hur hon ska hantera dem så jag kommer fortsätta klippa mig hos Hanna så länge jag kan!!

Efter: Kortare och ganska mycket uppklippt.

Hemligt var frisörbesöket eftersom inte ens älsklingen visste om det och jag vill att han ska få veta sånt innan det hamnar på internet. Jag tycker att det är viktigt att markera även i små saker som den här att det är han som är mitt allt, den som är viktigast för mig. Inte för att ett besök hos frissan är livsavgörande utan för att det är viktigt att ständigt visa för varandra hur mycket man betyder. För mig är det viktigare vad J tycker än vad alla ni andra tycker.

Efter: Utväxten är borta och ljusa slingor tillagda för lite vårkänsla.

Jag tror på kärleken och jag tror att man kan leva tillsammans ett helt liv och fortfarande älska varandra. Det kommer inte automatiskt eller att det är lätt. (Detta är inte ett påhopp på dem som går skilda vägar.) Men jag tror att man kan få kärleken att hålla om man ständigt arbetar på sin relation.

Efter: dessutom fick jag en fläta i luggen som en del av stylingen,
synd bara att jag är så dålig på att fläta mitt eget hår. Jag kommer inte kunna göra om det.

Sol och hemligheter

Idag skiner solen på mig för fullt!! Det är alldeles underbart att känna värmen och ljuset sprida sig i kroppen. Jag är på väg ut, jag ska ta en promenad och utföra fixa något som ännu är hemligt. Framåt eftermiddag/ kväll kan jag dock tala om vad det är för något!

20100210

Runda i mörkret

Jag är just hemkommen från en underbar löprunda. Det är så lätt att fastna i soffan på kvällarna och bara sitta av tiden, framför tv:n, datorn eller med en bok. Konstigt egentligen eftersom man, eller åtminstone jag mår så otroligt bra av att träna. Jag blir glad, pigg och får ny energi bara man kommer iväg.

Jag är absolut ingen elitidrottare och jag kommer aldrig bli det heller. Jag behöver snarare träna för att bli av med eller i alla fall stoppa några extra kilon från att bli fler. Målet just nu är tjejmilen i slutet av sommaren. Jag sprang i somras och klarade då av 1:03:20, i år SKA jag komma under timmen så det gäller att ligga i redan nu.

I startfållan i väntan på att starten ska gå för tjejmilen 2009.

Så nu ska jag ta en dusch och sedan krypa upp bredvid älskade J (som också har tränat) och titta på fotboll. Det är Arsenal-Liverpool ikväll, och i det här hushållet tror och hoppas vi starkt på en seger för de sistnämnda.

Taget med mobilkameran under förra årets tjejmil.

20100209

Etnisk identitet

Idag står det "Pro Memoria" på mitt schema. PM brukar man ju säga och den här gången handlar det om hur vi skapar etniska identiteter. Det är jätteintressant att läsa om, men som vanligt har jag ganska svårt att få ner mina tankar på papper (datorn). Jag tänker massor och hittar mycket intressant i texterna men att omvandla det till något som är inlämningsbart är svårt, jättesvårt. Vilket brukar innebära ett visst mått av prestationsångest och skrivkramp för min del.
Kanske kan jag göra en liten sammanfattning här senare, när jag kommit en bit på väg.

20100208

Kalaskisse?

Systeryster har precis fyllt 17 år och igår firade vi henne. Hon har dessutom precis skaffat sig en katt, en liten madam vid namn Majsan. Hon är ett vilddjur som leker, busar och är överallt. Men igår valde lilla fröken att sova sig igenom hela kalaset. Hon flyttades från famn till famn, likt en liten bebis, utan att röra en min. Hon bara fortsatte sova och sova och sova.


I min famn. Hon älskar att ligga på rygg, som en bebis.


En av mina absoluta favoritbloggar anordnar tävling.
Jag deltar och hoppas på att vinna underbara priser!

20100207

Helg.

Igår var vi, J och jag, och hälsade på hans morfar och farmor. Det är så lätt att tiden bara går utan att man träffar dem och det gäller ju att ta vara på tiden med den äldre generationen. Vi vet aldrig hur länge vi får ha dem hos oss.
Min egen farmor förlorade jag ju över en natt för snart två år sedan, och jag tänker nästan varje dag på att jag inte träffade henne tillräckligt ofta den sista tiden. Önskar ingen annan att ha den känslan när en anhörig går ur tiden, det är inget roligt. Men jag vet att farmor inte var bitter på mig för det, och det är skönt. Hon visste att vi alla älskade henne högt trots att vi inte träffades varje dag.

Just nu har jag tagit en paus i städningen för att blogga. På tisdag blir det visning av lägenheten igen så nu får vi putsa och feja för att de ska tycka om den och vilja flytta in fort! Sedan blir det kalas för lillasyster som fyllde 17 år i veckan som gick.

20100205

Glädje

Jag fortsätter att vara glad och överaskad över att så många tittar in här. Visst, det är inte tusentals om dagen, men det är inte ett mål för mig, så jag är superglad för att just du går in och läser. Jag ser på räknaren att det ökar varje dag nämligen!

Men jag är också nyfiken nu när det visat sig att det faktiskt är någon som läser det jag skriver. Vem är du? Det skulle vara jätteroligt att få veta. Skriv därför gärna en kommentar och berätta.

/Lina

Ps. Fortsätt sedan gärna med vanan att kommentera, det är så roligt att få kommentarer på inläggen.D.s

20100204

Torsdagslunch

Härom veckan visade jag mitt mellanmål, idag blir det lunchen. En superduper god sallad innehållande: tomat, gurka, bladspenat, ruccola, avokado, alfalfagroddar, räkor och ett ägg. En riktigt god sallad är helt klart underskattad tycker jag. Tänker man på en lunchsallad så är det många som tänker köpvarianten med ett berg isbergssallad och typ en fjärdedels tomat och två bitar gurka tillsammans med ytterligare något tillbehör. Det är inte så lyxigt, det håller jag med om. Men en sallad som den jag åt dag, det är lyx! Man blir härligt mätt, utan att falla i paltkoma, och man känner sig dessutom nyttig efteråt!!


Loppis-vågen



Här kommer de utlovade bilderna på vågen som blev min för dryga hundralappen häromdagen. Jag tycker mer och mer om den, den kommer bli så fin i nya köket. Jag älskar att det är lite sliten, det syns verkligen att den inte har stått undangömd i ett skåp hela sitt liv, den har blivit använd och fått fylla sitt syfte.
Kanske kommer även jag att använda den som våg, men i första hand köpte jag den för att den är vacker att se på, så den blir nog fruktskål.



Jag längtar efter att flytta nu. Jag blir trött på allt stök här i gamla lägenheten, det står lådor överallt och när man ska laga mat är det alltid något man får leta i som redan är nedpackat. Jag vill måla, slipa och spika upp tavlor, ställa vågen på sin plats och pyssla med allt roligt som en flytt innebär!! Om en månad är det dags så det är faktiskt inte så farligt länge kvar nu...

20100203

Termin 1- check!!

Nu kan jag lägga första terminen på lärarprogrammet bakom mig helt och hållet. Har idag fått besked om att jag är minst godkänd på alla delmoment, det räckte till och med till VG på en delkurs!!!!!!

VINTER!!

Hela tiden hörs klagande röster som tycker att det ska sluta snöa, att det ska bli vår och så vidare. Jag vill här och nu ställa mig upp och vara tvärtemot. Jag älskar vintern. Jag älskar det här vädret och njuter så mycket jag bara kan.

I December, Januari och Februari ska det vara vinter. Tänker inte människor på hur det skulle se ut omkring oss om det inte vore för all denna underbara snö? På att det skulle vara ungefär 2 plusgrader, regna och vara grått och lerigt överallt?


Så klart man kan längta efter våren, det gör jag också på sätt och vis, men jag älskar det här också och jag vet att det blir inte vår än. Därför hoppas jag innerligt att snön ligger kvar hela februari ut. Att vi får känna solen reflekteras i snön och ge oss dubbeleffekt av det första underbara värmande strålarna som är på väg.

Fynd

Resan till Skövde blev en lyckad resa. Vi gick in på Gengåvan, Erikshjälpens second hand, och jag hittade en våg! En gammal jättefin som jag har letat efter ett tag till ett mycket bra pris! Vågen ska stå i köket i nya lägenheten har jag tänkt. Troligtvis med lite frukt på vågskålen. Bilder kommer senare för nu måste jag plugga.

Jag håller nämligen på att läsa en etnografi om Nisa, en kvinna från ett jägar-samlar folk i Afrika kallat !Kung. Det är intressant, men boken är på engelska och jag läser väldigt, väldigt långsamt på engelska.

20100202

Loppis-shopping

Jossan önskade igår att jag ska åka med till Skövde idag då hon hade ett ärende dit. Självklart sa jag ja när hon dessutom berättade att hon tänkte åka till Loppis i Skövde! Det finns ju alla möjligheter att shoppa lite nu när vi ska flytta och en helt ny lägenhet ska inredas!!

20100201

Nya lägenheten- planlösning

Efter att ha mätt varenda liten väggsnutt satte jag mig helt enkelt med ett rutigt papper och ritade hur lägenheten ser ut. Detta skannade jag in och här ser ni resultatet. Det är givetvis inte exakt, men det ger oss ett hum om hur den ser ut så att vi kan planera lite grann hur vi ska möblera.



Förklaring: Hallen ser ut som ett L ungefär. När man står vid ytterdörren kommer köket först på vänster sida, längre in på vänster sida finns ett sovrum som vi har tänkt använda till kontor/bibliotek/gästrum. Längst upp i L:et finns badrummet och till höger är vardagsrummet med balkongen. Går man istället höger innanför dörren får man den lilla toaletten på höger sida och vårt sovrum rakt fram. ( De röda strecken är garderobsdörrar och de tjocka svarta är fönster.)

Nya lägenheten- bilder

Jag utlovade bilder och här kommer de.

Sett från vardagsrummet mot köket.

dubbeldörrar mellan hallen och vardagsrummet.

vardagsrummet med balkong.

Sovrum med två garderober..

..ska bli kontor/bibliotek och ev gästrum.

Sovrum


köket, med en gul och blommig bård i kaklet.
orginalluckor från 1954!

både kyl/frys och halvfrys!