20100130

Nya lägenheten!

Idag har vi varit i nya lägenheten och mätt och fotat lite grann. Det är så svårt att uppskatta hur stort det är med endast minnet från en halvtimmes besök och några kort tagna av mäklaren. Men nu minsann har vi mått på varenda liten väggsnutt i hela lägenheten så nu kan vi planera för flytt och möblering!

Lägger nog upp mer bilder lite senare.

20100129

Statistik

Jag måste erkänna att jag är överraskad, väldigt överraskad. Jag har under en period varit övertygad om att ingen någonsin läser det jag skriver, men sedan jag satte in räknaren den 19 januari har 112 personer varit inne på sidan. 112 personer!! Det kommer absolut inte föra mig upp på listan över Sveriges mest lästa bloggar eller liknande, men för mig egen del så är det jätteroligt, tack alla som läser. Får jag bara be er om en enda liten sak? Ni kan väl ge er till känna, eller åtminstone lämna andra avtryck än en siffra i räknaren? Till exempel en liten kommentar ibland.. jag skulle bli överlycklig!

20100127

spontan shopping

Hade dejt med kära vännen Heléne igår. Vi tog en fika på stan och satt länge och pratade över våra kaffekoppar. När så kaffetarmen var nöjd traskade vi in på min nya favoritbutik syster grön. En underbar inredningsbutik med underbara lantliga inredningsdetaljer. Jag önskar att jag kunde ta med mig nästan alltihop hem, men inte innan flytten. Istället hittade jag en ring, jättefin!Vill gärna öka på mängden accessoarer och smycken att piffa upp mig med och den här får en alldeles egen plats! Tror den kommer användas mycket.
ringen på min högerhand som dessutom pryds av rött nagellack!

20100125

Prestationsångest..

... och därmed också skrivkramp. Eller om det är tvärtom kanske. I vilket fall borde jag sitta och skriva på mitt PM som ska in imorgon. Ämnet är begrepp och gubbar inom social och kultrurantropologin och 1500 ord måste jag få ihop. Det går inte. Det har bara låst sig för mig och jag kommer ingenstans.

Extra svårt är det eftersom det är ett nytt ämne, men ny lärare. Ny typ av litteratur, nya instruktioner och nya förväntningar. Jag vill att det ska bli bra från start, ju. Dessutom var en av texterna fruktansvärd. Tung att läsa med bara en massa invecklade tankekedjor som jag nog måste läsa 100 gånger för att hänga med i, om jag någon gång kommer att göra det.
Jag kan bli så irriterad på att det ska krånglas till i onödan. När varje mening ska vara fylld till bredden av ord som: interpretativ, betydelsedimension, strukturalism, hermeneutiska, integrativa osv.

Helgsysselsättning

Under lördag eftermiddag kom jag på att jag har haft två garnnystan legat i en låda på vinden. Jag köpte dem för att kunna virka tossor/innetofflor. Dessa har aldrig blivit mer än halvklara, så nu drog jag upp dem, rullade garnet till ett nystan och satte igång att virka. Här är resultatet:

20100120

2000- tal




Jag erkänner att jag har låtit mig inspireras av andra bloggar, och att det snart har gått en månad in på 2010. Men här kommer den än då, min egna 2000-tals resumé.

2000: Ett år som innebar många tågresor. Jag och Jossan åkte till Borås för att träffa Stina, när inte hon kom hit förstås. Dessutom hade jag två kusinbarn som var yngre än året, dessa fick mycket tid, kärlek och uppmärksamhet från mitt håll. Jag bar glasögon och hade fortfarande relativt kort hår, efter en period med "Robyn-frisyr". (bilderna visar: Isak, den omtalade trion i Stinas gula rum.)

2001: Jag konfirmerades i Pingstkyrkan och tillbringade allt mer tid där. Åkte till Visby på sommaren med en massa kompisar. (bilden visar: mig och lillasyster på min konfirmation. Jag var otroligt läcker iklädd vit långskjorta, vitt linne med länkar i sidorna och en lila kjol. Dessutom skulle jag prompt ha lugg, vilket inte blir bra i mitt lockiga hår.)
En kväll i november kom hela familjen hem och möttes av att vår 25 meter höga Poppel hade ramlat omkull och landat endast ett par centimeter ifrån kaninburen.

2002: Sista våren i grundskolan. Jag åkte till Polen, på resa i förintelsens spår. Jag började gymnasiet och mycket tid spenderades i kyrkan och med kompisarna. Under hösten separerade mamma och pappa. (Alla mina kort ligger nerpackade i lådor inför flytten och jag hade inga i datorn, tyvärr.)

2003: Vi flyttar från huset och blir stadsbor. Iofs smidigare att ta sig till skolan och kompisarna, men så jag vantrivdes i lägenhet. (bilderna visar: Huset i Ugglum och mig själv när jag målar möbler inför flytten.)

2004: Nordic i Göteborg, jag blir ännu mer såld på Ny Generation än jag var tidigare. Jag fyller arton och tar mitt efterlängtade körkort. Jag spelar för första, och enda, gången på ett bröllop.

2005: Året startar med flytt från lägenhet till ett litet hus i utkanten av stan. Hela våren laddas det för studenten. I början av Juni smäller det så med student och bal! Jag närvarar vid två bröllop under sommaren, mina kusiner Karin och Robert gifter sig på varsitt håll. I augusti börjar nästa äventyr, Ny Generation. Jag flyttar till Umeå och jobbar tillsammans med Hanna, Cissi och Therese i hela norra Sverige! (bilderna visar: mig som student, mig uppklädd för bal, alla kusiner (på mammas sida) på min kusins bröllop och "Umeåteamet" på skandinavium.

2006: Under våren hinner vi med många resor, bland annat en till Arjeplog där jag försöker åka snowboard. Det hela slutar med gipsad arm. Under sommaren bor jag hemma hos pappa innan jag flyttar till Göteborg tillsammans med Madde, Lovisa och Madelene för att jobba med Ny Generation ett år till, nu i västra Sverige. (bilderna visar: mig och snowboarden, min gipsade arm och mig i strömstad under hösten.)

2007: Under våren bor jag i Göteborg, men reser massor, mest hela tiden faktiskt. Vinterbröllop en gnistrande februaridag, ytterligare en kusin. Så kommer sommaren, jag flyttar hem till mamma och börjar jobba som kyrkogårdsvaktmästare. Det är fantastiskt roligt att gå till jobbet och det pirrar mer och mer i kroppen allteftersom veckorna går. Så kommer den 28/7 och det blir hjärtat och jag!! Under hösten jobbar jag i Pingstkyrkan som barn- och ungdomsledare, ett vikariat som tar slut vid nyår. Två bröllop hinner jag/ vi med under året. (bilden visar mig och hjärtat (som inte vill vara på bild).)

2008: Efter någon månad av arbetslöshet får jag jobb som personlig assistent, ungefär samtidigt som jag och hjärtat skriver på hyreskontraktet för den gemensamma lägenheten. Vi flyttar in några veckor senare! Vi åker till Stockholm på Alicia Keys- konsert. I början av maj går farmor bort, hastigt och oväntat, och jag saknar henne fortfarande varje dag. Jag och hjärtat har fyra veckors semester tillsammans, min första riktiga semester någonsin! Under hösten går också moster Harriet bort, alldeles för tidigt. (bilderna visar: Lägenhetens planlösning, J på en klippa vid havet och älskade farmor.)

2009: Var året då jag blev av med jobbet, bestämde mig för att börja plugga. Under sommaren jobbar jag som kyrkogårdsvaktmästare och sedan är det lärarprogrammet på distans från Högskolan Dalarna som gäller. Jag och hjärtat har varit på Håkan Hellström-konsert och Ålandskryssning. Jag sprang tjejmilen (på 1:03:47) och så var det bröllopens år. Totalt blev det fyra stycken. Största händelsen var ändå 28/7, tvåårsdagen, då vi förlovade oss i soluppgången!!! (bilderna visar: Förlovningsringarna och ett bröllopshäfte.)

dagens citat

"Språk är ett virus från yttre rymden"
-William Burroughs-

Ibland kan det kännas som att det vore lättare utan de missuppfattningar som blir pga att vi försöker kommunicera, men vad vore vi utan det?

20100119

köksmöbler 4

Här kommer bilder på bordet också. Jag hade två små kanter kvar att måla. Vilken skillnad från den slitna, fläckiga och röda skapelse som stod där från start.

skallavärk

Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Jag skulle ha pluggat och grejat på kvällen igår för att hålla J sällskap. Han läser lite vid sidan av jobbet och kan ju jag lika gärna läsa samtidigt som honom. Men istället fick jag ta en ipren, lägga mig raklång på rygg bredvid för att försöka bli av med huvudvärk.
En sån där huvudvärk som riktigt dunkar i huvudet och som får en att nästan må illa. Jag får sådan ibland när jag blir stel i ryggen, axlarna och nacken vilket händer ganska ofta. Min rygg är ju lite av en problemrygg, och har alltid varit, men de hittar inga fel på den.
Idag känns det bättre igen, så jag hoppas helt enkelt på att må bättre idag/ikväll.

20100118

köksmöbler 3

Äntligen börjar resultatet av mitt arbete synas. Stolarna har fått två lager med färg och bordet ett!
lägg också märke till hur snyggt jag har täckt golvet under!

20100115

Spa

I morgon åker vi till kusten J och jag. Jag gav bort ett dygn på spa-hotell i julklapp och nu ska vi utnyttja det! Helgens ledord blir följande:

Jag ser fram mot helgen så mycket, jag har längtat och drömt om den massor så nu hoppas jag på lite sol så att jag kan få några härliga foton från havet.

inlämning

Jag har nu färdigställt det sista arbetet i det första kursen på lärarprogrammet. Det innebär att när eftermiddagens seminarium är avklarat så har jag bara sex terminer kvar!
Nästa termin (alltså nu under våren) ska jag läsa 30hp Socialantropologi. Många undrar vad det är så nu får du chansen att veta, när jag låter Stockholms universitet förklara "Socialantropologi handlar om människor och mångfald – om världen och om oss själva. Du får förståelse för det sociala sammanhangets betydelse för hur vi människor förhåller oss till och tolkar vår omvärld."
Det känns jättespännande med det nya, lärare, litteratur och så vidare.

20100114

intensitet och vila

Den här veckan är en intensiv vecka. Det är avslutning av höstens arbete med inlämningar, opponeringar och examinerande, avslutande seminarier. Dessutom innebär det ju att man ska förbereda sig inför nästa kurs som startar på måndag, köpa kurslitteraur, registrera sig, leta upp scheman och så vidare.

Längtar därför till helgen då vi ska åka iväg och utnyttja J:s julklapp, ett dygn på spa-hotell! God mat, sköna sängar, sitta i poolen och slappa, gå en promenad på klipporna och känna doften av hav, sitta i en stol och läsa med utsikt över havet...

Men nu har jag inte tid att sitta här längre, ska köra igång en kanna kaffe och sedan skriva om vetenskapligheten och jag, hur jag har utvecklats under terminen som gått.

20100111

köksmöbler 2


Nu har jag startat arbetet med köksmöblerna. Tagit av dynan, tvättat dem med målartvätt (det behövdes!) och slipat ner ytan så att färgen ska fästa. Snart ska färgen på också!


20100109

köksmöbler 1

Var på kupan (röda korsets second hand) hittade fyra fina stolar, fick dem för en hundralapp! Vi kommer inte få plats med vårt ekbord i köket i nya lägenheten så det får bli ett "nytt" möblemang. Har ett gammalt slagbord står på vinden som ska få komma in från kylan och agera köksbord, och så dessa fyra stolar då. Det ska bara på lite vit färg och nytt tyg så blir det alldeles perfekt! Kan du se det framför dig?


stolarna

bordet...


..vars underrede någon målat klarrött.


20100108

flyttkaos

Har precis burit upp 18 bananlådor till lägenheten. Det var inga problem. Men jag inser ju samtidigt att inom en kort tid ska dessa ner igen och så upp till nya lägenheten, båda på tredje våning utan hiss. Då kommer de dessutom att vara fullpackade med grejer och tunga som as. Det är kul att flytta!!


Alla 18 kartongerna staplade i hallen...

20100107

torsdagsmellis

Kaffe, clementin, scones med ost och blåbärssylt och ett glas iskallt vatten

Visning

I eftermiddag kommer det folk och kollar på gamla lägenheten. Förhoppningsvis tycker de om den och vill flytta in snart!
Gårdagen fick därför till ganska stor del bli en städdag, den sista veckan har det blivit kaos här eftersom vi har startat massor av sortera, slänga, packa- projekt. Men nu är det dammfritt och någorlunda i ordning igen. Det tråkiga med att ha visning nu är att det står flyttlådor lite varstans, det är ju inte så fint som det brukar vara. Hoppas att de kan se förbi dessa och gilla lägenheten som faktiskt är fin, vi fick ju helt nyrenoverat när vi flyttade in våren 2008.

20100105

VINTER!!

Några bilder från helgen som varit.
Underbart slappa dagar hemma hos J:s mamma. På landet mitt bland hagar, fält och skog.

Temperaturen har varit mellan -5 och -15 grader och allt är täckt av snö..

.. till och med hästarna, de väljer att vara ute trots att de när som helst kan gå in i stallet.

Här vackraste Lovis, en Bordercollie på dryga året.


2010 blir...

...till att börja med kaos skulle jag tro. Vi har börjat packa (med betoning på börjat, lite finporslin och liknande) och har redan packat 10 lådor. Jag vet inte hur det här kommer sluta, men jag tror att vi får kalla in stora flytthjälpen (släkten alltså!) en dag framöver. Vi ska gå upp till lägenheten och mäta och ta egna bilder snart, men jag visar några av mäklarens så länge..
Hallen, dörren till hö. är köket, till vä. finns sovrummet och en toalett.
Bakom oss badrum, till vä. vardagsrum och till hö ytterligare ett sovrum


köket, med nymålade luckor och nya vitvaror

vardagsrummet, har jag sagt att den står tom och bara väntar på oss!?

Toaletten, lyx att ha både toalett och badrum!

tentaångest

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Efter studieuppehåll under mellandagarna är det två avslutande veckor av höstterminen och då inlämning av två examinerande uppgifter. En den här veckan och en nästa. Igår hade jag tentaångest och total blockering. Jag kom ingenstans, men nu på morgonen har jag kommit igång ganska bra tycker jag. Får se hur lugn jag känner mig sedan när det kommer till att publicera den bara, den ska nämligen bli en muntlig presentation till slut. Presentationen ska då filmas och läggas ut på you-tube så att seminariegruppen och lärarna kan se den och opponera/bedöma.