20090130

ett jobb till övers???

Ja, är det någon som har det?
Säg till mig i så fall för jag vill ha det.
Jag har nämligen fått sparken idag, med omedelbar verkan. Orsak? Jag är inte tillräckligt flexibel.
Tack för den.

20090129

ledig dag med fullt upp

Under en period har jag varit lat och lagt all tvättad tvätt i ikeapåsar (såna där stora blå) och strykt precis innan något ska användas, bara för att jag har varit lat helt enkelt...
NU har jag fått nog av det eftersom man aldrig hittar det man letar efter, så förmiddagens agenda bestid av att stryka ALLTIHOP. Nu är jag nästan klar, ska bara sortera de svarta strumporna också, och bära allt till garderoben.

Dagens tips: låt inte tvätten bli liggande, det blir bara tråkigare då.



20090127

TÄVLING!!!


Jag deltar i en tävling på bloggen "barn och inredning" och hoppas på att vinna ett underbart kakfat!

20090124

Nostalgi

Sitter här mitt i natten och fixar och grejar med mina bilder. Givetvis hittar jag gamla bilder som skapar nostalgi och tar fram en massa minnen. Här kommer några!


först ut är det här underbara huset som jag växte upp i, tyvärr kommer jag nog aldrig kunna flytta tillbaka.



Därefter kommer bilden på när trädet ramlade ner en blåsig höstkväll, vi trodde inte att kaninen som befann sig i buren hade överlevt, men vi hade fel.


Studenten, vad ska man säga? Vilken dag, vilka minnen!!!

20090123

22:47

Nu är jag på plats på jobbet, så nu börjar nästa nedräkning. Nämligen den mot morgonen!
Klockan åtta slutar jag, då ska jag hem och sova, jag lovar.

Fredag kväll

Tänk vad skönt det hade varit om det inte vore för att jag ska åka och jobba senare.
Jag börjar vid 22.00 och kan inte hjälpa att jag bara räknar ner timmarna, istället för att njuta av dem.
Hela helgen försvinner och jag kan inte alls umgås med Johan, familj och vänner som jag skulle vilja.
Hoppas att du har en roligare helg framför dig!

20090122

det syns inte så tydligt. Men dessa nya sockar som jag nyss öppnade, har tryckknappar på sidorna så att de inte ska komma ifrån varandra i tvätten.
Så otroligt genialiskt!

bråkig

Jag tycker inte om att bråka och ställa till det för andra, men nu kände jag mig tvungen. Så jag har ringt och kopplat in facket i schemaförändringarna på jobbet. Jag tror nämligen inte att arbetsgivaren har följt kollektivavtalet och i ett sånt läge ska rätt ändå vara rätt tycker jag.
Hoppas att det visar sig att jag har rätt så att jag inte bara får en massa skit för det här nu...

20090121


Jag sörjer att säsongen är slut och att vi därför måste vänta till nästa höst innan vi åter får smaka denna ljuvliga dryck.

20090120

hört i helgen

Hörde i helgen om en tjej (bekant till syrrans kompis) som var med om en av mina värsta mardrömmar.
Tjejen hade satt sig i sin bil för att åka till Nässjö, efter ett tag fick hon syn på att det låg något på vägen så hon saktar ner. Stannar när hon ser att det ligger en människa mitt i vägen och går ur bilen bara för att inse att det är någon som har stoppat upp lite kläder. Den döda/ sjuka människan är alltså ingen människa utan lite stoppning.
Samtidigt som hon inser det här kommer det en bil en bit bakom hennes egna som börjar tuta och blinka med helljuset, nu blir hon nervös.
Springer tillbaka till bilen, sätter sig i den och kör snabbt i väg eftersom hon tror att bilen bakom kan ha med "människan" att göra. Bilen fortsätter köra bakom henne och blinka och tuta så hon blir mer och mer nervös. När hon ser en bensinmack en bit fram bestämmer hon sig för att stanna där för att på så sätt få skydd av personalen. Hon stannar, springer in i butiken och personen från bilen bakom henne kommer efter.
Den verkliga chocken kommer när denne säger: "såg du inte att det var en person som hoppade in i din bil när du stannade på vägen?"
De går ut och kollar och mycket riktigt, bakdörren på hennes bil står öppen. Hon har kört på en helt okänd människa som har gömt sig precis bakom henne hela tiden. Bilen bakom var bara otroligt omtänksamma och ville hjälpa till!


Jag ryser i hela kroppen när jag hör det här eftersom jag (som egentligen inte är mörkrädd) ibland måste köra med låsta dörrar på bilen på kvällen eftersom jag får för mig att det kommer komma någon och hoppa in när jag stannar i en korsning.
Stackars människa säger jag bara, jag hade nog fått en hjärtattack om det var jag.

20090119

verkstäder o.d.

I min almanacka stod i dag: 8.40 besiktiga bilen.

Jag tycker inte om det för när jag kommer in i dylika miljöer så känner jag mig så bortkommen. De där gubbarna kan ju säga vad de vill om min bil efter att ha undersökt den, jag fattar ju ändå (oftast iaf) inte vad det är de pratar om. Ändå tycker jag att jag hänger med lite i snacket i vanliga fall, men inte där när man står med ett proffs som dessutom tror att jag är en blond idiot.

Så jag kom iväg i morses, lite senare än planerat och kör in i det där huset. stänger av motorn går ur bilen och stoppar nycklarna i fickan, som jag alltid gör. Varpå gubben (så klart) säger: jag kan ta dem med en gång istället. Så klart att han måste ha dem, han ska ju starta och köra med bilen!
Lite nervös redan inan han har börjat.
Så grejar och fixar han, öppnar dörrar, sätter en slang på avgasröret, rycker i bälten och håler på. KÖr fram bilen och lyfter upp den. tar fram nån hammarliknande sak och börjar slå, gr runt slår lite mer, går tillbaka och slår ige. Hämtar en annan gubbkollega, slår lite till pratar, nickar och fortsätter slå. Kollar vidare hämtar ytterligare en gubbkolega och visar med hammaren, slår, pratar, pekar och fortsätter sedan kola på något annat.
Tror du jag är nervös vid det här laget?????
Inget säger de till mig heller, utan sedan kör han en sväng med bilen och är borta mycket längre än de andra tycker jag. HAn kommer tillbaka med domen: den är sönderrostad, det blir till att svetsa och så komma tillbaka inom en månad och göra om det.
Usch, nu ska jag till jobbet istället.

20090116

knut är förbi

Ja, knut är förbi så nu åker julen ut. Jag började redan förra veckan med att slänga ut granen men nu åker även tomtar, ljuslyktor och dylikt ut. 70 stycken hade jag, ja tomtar alltså.
Det är ju så underbart att få plocka fram dem före jul, men nu blir jag mer än gärna av med dem igen.
Så farväl, godbajs änd ajö för den här gången.


Min allra första tomte som jag fick från farmor och farfar när jag var en och en halv månad gammal.

vintermorgon

Jag kunde bara inte motstå att stanna och ta lite kort denna underbart vackra januarimorgon! Har jobbat inatt så nu ska jag sova, glad och lycklig efter en stund för mig själv i soluppgången. Det har varit kallt här inatt, men ännu kallare i Vilhelmina. De hade -37 vilket innebär säsongens kallaste natt i Sverige.





förvirrad?

om det är svårt att hänga med i mina tankar i föregående inlägg så beror det helt enkelt på att jag är trött och att klockan är mycket...

elit- elitutbildningar

Nu är det klart vilka skolor som ska få anordna de nya elitprogrammen, ett projekt som ska startas upp i höst. Tio stycken skolor runt om i landet där de allra bästa eleverna, eliten, ska få gå.
De ska få de allra bästa lärarna och möjlighet att läsa på högskola eller universitet redan under gymnasietiden för att de är de 30 bästa det året i sverige. Eller som skolverket själva formulerar det: "gymnasieelever som har förutsättningar för matematik, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller humaniora stimulans i sin kunskapsutveckling."

Jag måste medge att jag inte riktigt tycker om idén. Givetvis ska den elev som är intresserad av matte eller historia få stöd, stimulans och stora möjligheter att utvecklas och lära sig i sin egen takt. Precis som att den som är praktiskt eller estetiskt lagd eller har stort intresse för en idrott ska få möjlighet att utveckla det. För de senare finns redan idag idrottsgymnasier och estetiska linjer dit man får ansöka med speciella prov och kriterier.
Men jag tycker ändå att det är skillnad mellan dessa två olika verksamheter eftersom det när det handlar om idrottsgymnasierna aldrig talas om någon elit, de allra duktigaste unga fotbollsspelarna, ryttarna, orienterarna och volleybollspelarna finns med stor sannolikhet på något av dessa eftersom de satsar på sin sport. Men långt ifrån alla på ett idrottsgymnasium tillhör eliten i sverige och jag har aldrig hlrt någon tala om dessa unga idrottare som en elit. Aldrig, trots att jag gått på ett gymnasium med både fotbollsgymnasium, volleybollsgymnasium och möjlighet till andra specielidrotter. Trots att jag själv ett tag funderade läsa i Skara för att kunna gå på det orienteringsgymnasium som fanns där.
Istället vet jag ju att jag absolut INTE är/var någon talang på något sätt (kanske hade jag inte ens kommit in, vad vet jag). Jag skulle också kunna nämna personer vid namn som har gått idrottsgymnasium och som inte tillhör eliten i sverige, de har helt enkelt velat varva sina studier med ett av sina intressen.
På dessa nya gymnasieprogram däremot talar man om en elit, det finns bara plats för de absolut bästa och det är väldigt tydligt att det är dessa man vill åt. Det bli en väldigt tydlig elit som skiljs ut från mängden på ett sätt som inte sker med hjälp av andra utbildningar i Sverige idag.

Borde inte skolverket, staten istället göra en bred satsning som når ALLA elever i de svenska gymnasierna?
Satsa på hög lärartäthet med lagom stora klasser, mer kompetensutveckling för lärarna, bra läromedel, tillräckligt med material och en stimulerande miljö?
Så att alla har samma möjlighet att utvecklas och motiveras i sina studier, inte bara de som har specialkunskaper eller intressen och dessutom föräldrar som har ekonomiska möjligheter att betala boende för sin tonåring i en annan stad, i en annan del av landet?

Låt alla våra ungdomar få samma möjlighet till en bra utbildning.

20090115

0700

ja, då vaknade jag i morses och insåg att jag inte hade väckt Johan som ska börja jobba vid exakt den tidpunkten. Blev till att kasta sig upp ur sängen och skjutsa honom till jobbet, tar ju för lång tid att gå eller cykla dit om man redan är sen.
Så bra var jag på det uppdraget!

20090113

dags att sova

fick precis i uppdrag att väcka johan imorgon bitti. bäst att se till att somna nu så att jag klarar av att öppna ögonen så tidigt. god natt

vill inte

Jag vill inte bli sjuk igen, men nu har jag fått ta en ipren eftersom jag har så ont i halsen. Hoppas att jag vaknar utan ont imorrn.
Jag tycker att jag har varit sjuk så att det räcker för i år.

röda hus med vita knutar

Visst är det något speciellt med dem? Helst ska de ha lågt i tak och synliga takbjälkar, spröjs i fönsten och så lite vinna och snea' i hörnen.

Drömmer om den dag då jag ska få inreda mitt egna hus, ett eget hem har jag ju redan som jag har (och ständigt håller på) att inreda, men ett eget hus. Där man inte måste leva med förra hyresgästens tapetval och hål i väggarna och man inte behöver tänka på att inte göra märken i väggen, det kan ju kosta massor i en hyreslägenhet.
Ett eget hus där man får måla och tapetsera, sätta upp fräscht kakel och lägga klinkers, flytta väggar och slå igen onödiga dörrar.
Där man får låta kreativiteten flöda och göra i ordning allt precis som man vill ha det.

Det måste inte vara ett hus målat med falu röd färg. Jag älskar även putsade hus, högt i tak och stora ytor. Men det är ändå något speciellt med de vita knutarna, snickarglädjen och den röda tonen. Som svärmors hus, så underbart!! Att hon älskar rosor gör ju inte bilden fattigare på något vis.
Jag kan tänka mig ett sånt!

20090109

orka

Vaknade på bra humör för en timme sedan, faktiskt sugen på att gå upp och greja och ordna innan jobbet.
Men så fick jag ett telefonsamtal och all ork rann av mig. Vill bara somna om igen och glömma det jag fick veta. Drömma mig bort till en värld där allt är bra, precis som det är i just drömmar.
Men det kan jag ju inte göra. Inte kommer det att förändra situationen heller...

20090108

mellandagsrea

Har idag tillbringat min lediga dag (eftermiddag) på stan. Hann med: Lindex där jag hittade billiga strumpor, Veromoda där det fanns mycket snyggt på REA. Jag fick med mig en ny mössa och en halsduk/sjal som passar bra till min ganska nya gråa kappa, en turkos top och en mysig kofta. Trätorgets skor där jag hittade ett par stövlar, halva priset! Miljöshopen där jag fick tag på en julstjärna för halva priset som jag ska ha till nästa år och några snygga julgranskulor.
Apoteket (där var det tyvärr inte rea).
Om jag ska vara ärlig så var jag ju inne i betydligt fler butiker, men där hittade jag inget som var tillräckligt snyggt för att få komma med mig hem idag.

Hade det inte varit för att jag och Johan har bestämt oss för att inte äta så mycket kakor och godis under en period (hur länge vet jag inte) så skulle jag nog ha avrundat det hela med en kopp kaffe och en semla. Men det blev bra ändå!

20090107

2008

Jag har läst flera stycken uttömmande årskrönikor nu och sett dem på tv också för den delen.
så tänkte jag göra en för mitt år, fast ganska kortfattat.

Året började med att jag blev arbetslös eftersom mitt vikariat gick ut. Jag sökte nytt jobb för fullt och fick under mitten av februari napp på ett kanonjobb som blev mitt, trots många sökande. Ny titel: personlig assistent.
Ungefär samtidigt hittades en ny lägenhet i samma trappuppgång som Johans gamla, "den tar vi, sa polisen!" Så under påsk bar vi möbler för glatta livet, TACK för hjälpen alla som var med.


I maj hände det som jag har fasat för väldigt länge. Helt utan förvarning somnade min älskade farmor in för sista gången, och vi tvingades säga hejdå till henne.


Men maj var innehöll även andra saker, Frida konfirmerades och Jonas tog studenten! Johans provanställning gick ut och han blev tillsvidareanställd på osten.


I juni var det full rulle Emil tog studenten och gick på bal, vi var givetvis där och kollade på honom, så stilig så!

Jag och Johan hade för första gången någonsin fyra veckors semester och vi lyckades få den tillsammans! Vi var i Sjöbacka och på Örn och så tillbringade vi många lata dagar på gräset hemma i Falköping.

Hösten har gått väldigt fort och en hel del saker har vi hunnit med. Birgit och Martin firade sin gemensamma 130 årsdag. Jag fyllde år. Johan fyllde år. Vi har träffat våra vänner och haft trevligt tillsammans med dem.
Tyvärr så fick även moster Harriet somna in, alldeles för ung.

Och så kom julen till sist efter en hektisk period då Johan har jobbat mer än han borde och nästan aldrig varit hemma. Vi firade med våra familjer och njöt av god mat, trevligt sällskap och underbart fina klappar.


Ett år fyllt av både glädje och sorg, vardag och fest. Nu ser jag fram emot vad 2009 bär med sig!

10:39

Nu börjar klockan närma sig den tid på dygnet då man faktiskt MÅSTE gå upp, och jag är bara sugen på att ligga kvar här en stund till. Det är inte alls lika lockande att gå upp och städa och tvätta som att ligga kvar här och sortera bilder.
Det kommer kanske inte ta lika lång tid som jag trodde, eller så tar det ännu längre. Just nu känns det ganska hoppfullt iaf, och så är det verkligen roligt att göra det.

jaja, det här var egentligen bara et försök att dra ut på det plågsamma ögonblicket när man måste kliva upp ur sängen för att klä på sig. Det är så hemskt den där stunden när man står och huttrar och fryser och inte får på sig något tillräckligt fort.
Men nu är det bara att hoppa upp.

20090106

Vart är lina?

Om du den närmaste tiden vill hitta mig så föreslår jag att du letar i lägenheten vid datorn. Den är ju bärbar så först får du hitta datorn och när du väl gjort det så kan du även finna mig.
Jag har nämligen köpt en ny dator och ska ge mig på att sortera alla mina kort på nytt. Min kära faster (genom min kära pappa) har nämligen tipsat om ett för mig nytt sätt att sortera korten och eftersom hon tar betydligt fler kort än vad jag gör så litar jag på att hon vet vad hon pratar om.

Upptäckte dessutom att en hel del av korten från mina år på Ny Generation är märkta med fel datum. Någon/några av kamerorna var alltså fel inställda så att kort som i själva verket togs under 2006 är märkta med 2002. Jag har lite att göra! Tur att det är ett roligt jobb som kommer att väcka många roliga minnen till liv.

2009

Vi har redan kommit 6 dagar in på det nya året och jag kan bara gissa och undra vad det kommer att bära med sig. Jag hoppas på allt gott både för min egen del och för dig som läser.

Än så länge har det för mig inneburit sängläge eftersom jag åkte på nåt riktigt elakt virus eller nåt. Ont i halsen och feber har jag haft sedan förra söndagen (den sista under 2008). Det blev ett lugnt och stilla firande hemma i sängen och på soffan, men vi kunde iaf se fyrverkerier vid 12 slaget.

GOTT NYTT 2009!!!