20081125

Äntligen

Efter två års letande har jag äntligen hittat långfil söder om norrland. Jag lärde mig att älska det när jag bodde i Umeå och sedan jag flyttade därifrån har jag letat.
Så i söndags på coop stod den framför mig i hyllan och bara väntade.

Det var iofs "fel" märke, jag är van vid norrmejeriers och detta var arlas. Men vad spelar det för roll? Det var ju långfil i alla fall, och jag fick äta den som man ska med kanel och en liten gnutta socker. TESTA och tala om vad du tyckte!


Vet du förresten att mjölken i norrland kan få vilken normalt funtad svensk som helst att bli förvirrad.
Standardmjölken, i vanliga fall röd, är grön där.
Mellanmjölken, grön, är röd.
Lättmjölken, blå, är gul.
Minimjölken, gul annars, är blå.

20081124

på väg mot jul!

har satt upp granris på balkongräcket nu, får se bara om Johan går med på en mysig ljusslinga också. Jag är inte helt säker på det, men jag kan ju alltid försöka!!! Och så kommer det snö också, kan nog inte bli mycket bättre!

här sitter jag

i sängen med datorn i knät.
Jag var uppe tidigt och skjutsade Johan till jobbet.
Jag skulle ha tränat på vägen hem, men eftersom jag glömde ta med en tia till skåpet så sköt jag upp det. Tänkte då fästa upp granris på balkongräcket inför advent. Men med tanke på hur te snöar just nu så har jag skjutit upp det.
Får se om det lugnar sig eller om jag får börja i en annan ände, kanske g¨upp till vinden och kolla över antalet adventsstjärnor!?!

20081122

helg!!!

Här sitter jag och äter frukost. klockan är 14.03 och jag äter frukost, alltså är det helg och jag är ledig. JAG NJUTER!!

20081120

ont igen

Har nyss kommit till jobbet och har tio timmar framför mig. Problemet är bara min rygg, jag har så ont så att jag tror att jag går av på mitten snart. Spänner mig och får mer och mer ont. Ryggen, nacken, huvudet, det strålar till och med ner i rumpan nu.
Men det är bara att bita ihop. Snart är det ju ledig helg!

reflektion

Nu ska vi synas när vi går fram. Jag köpte massor av reflexer idag, framförallt tänkte jag på att Johan ska synas när han cyklar till jobbet på morgonen. Tycker det är lika otäckt varje morgon han åker iväg, tänk om det är nån bil som inte ser honom.
Men snart har han både reflexväst, lampor (fram&bak) och andra lösa reflexer, då borde han synas även i mörkret.




Han borde för övrigt vakna och skicka ett sms till mig snart!

20081119

fixat

Nu har jag fixat och grejat lite efter min tur på stan tillsammans med Jossan.
Köpte två kuddar på shape och fick därför (äntligen) tummen ur ... och sydde två kuddfodral. Har haft tyg legat i garderoben länge, men varje gång jag har kollat på det har jag tänkt "tar det sen".
Men nu är det gjort! Jag hittade dessutom fler snygga kuddar på hemtex, så kanske blir det ännu fler i helgen när Johan kommer med till stan.

Måste också få visa en bild på kulorna jag hittade som snart ska få hänga i fönstret i sovrummet. Är nog lite för tidigt än bara, men till första advent ska de hänga där, jag lovar!! Jag längtar så otroligt mycket till den dag då jag ska få börja pynta för advent och jul. Det syns inte så mycket på bilden men de glittrar, bara så mycket jul!

Nu ska jag åka och träna. Tur att Jossan finns och att hon ringer och drar med mig dit. Jag låg nämligen i sängen innan och diskuterade med mig själv huruvida jag skulle åka och träa eller inte.
Hade någon sett det hela så hade det nog sett ut som när Kalle Anka har en ängel och en djävul på sina axlar som bråkar med varandra.

20081118

ajajaj

Vaknade med ont i huvudet i morse och det har inte gått över än. Har pinat mig igenom en hel dag på jobbet, typiskt att det var så dåligt väder så det inte ens var skönt att gå ut då. Brukar ju vara bra för värken med frisk luft annars.
Jag får nog ringa till kiropraktorn när jag vaknar imorgon, för jag tror att det är min rygg som är mer sne igen = musklerna blir spända= ont i huvudet.
Alltså kanske det inte släpper förrän jag har varit och rätat ut kotorna lite.

Svårt att koncentrera sig under gällande status, men jag har faktiskt lyckats åstadkomma ett litet kort. Kanske trillar det ner i din brevlåda inom kort, eller i någon annans.

20081114

Idag är det inte alls lika mycket fest som igår.
Min näst äldsta moster dog för några veckor sedan, alldeles för ung, så idag är det begravning.
Begravningen är i Göteve kyrka, i byn där hon växte upp. Så ska hon, Harriet få sin sista viloplats på samma kyrkogård som mormor och morfar ligger.

Det är så orättvist, att hon skulle drabbas. Hon var ju sjuk för några år sedan, hade hon då inte lidit tillräckligt i livet? Hade inte hennes barn oroat sig tillräckligt för henne då hon var sjuk sist?
Ändå drabbades hon av cancer igen, helt obotligt. Det tog bara några månader från diagnosen till den dag hon fick dra sitt sista andetag.

Harriet, du fattas oss.

20081113

an underbar avslutning på en bra dag! Johan kom hem efter jobbet, sa till mig att göra mig i ordning och så bjöd han mig på thai. Romantiskt, god mat, trevligt sällskap, bra service kan det bli bättre???


Ja, nu har jag tvättat en maskin med tvätt och är snart klar med att dammsuga lägenheten. Borde egentligen ha gjort mer, men det är ju trots allt min enda födelsedag i år så jag kanske är förlåten för att jag har latat mig.
Ska ju inte fira förrän på söndag eftermiddag, så vi kan städa på förmiddagen då. Ska bara ta det sista dammet också ifall det skulle komma någon i dag trots allt.


Idag blev jag väckt av Johan som kom med frukost på sängen till mig. En stund senare tog han fram ett paket och när jag öppnade hittade jag det här jättefina halsbandet! Vilken start på dagen!! Dessutom fick jag ju presenter från Jossan igår dessa finns på bil också.


20081112

jag har fått en present!!! jossan min underbara vän hade tänkt på mig (fast jag har ju inte fyllt än) och köpt scrap grejer. jag blev så glad!!
ska lägga ut kort på dem imorrn tänkte jag, men nu ska jag till jobbet alldeles strax.

20081111

Läste tidningen idag. Politikerna i falköping har beslutat om budgeten. Problemet var bara att de hade slarvat bort 47 miljoner på något sätt. Slarvat bort dem på pappren alltså. Men HUR kan man slarva bort 47 miljoner kronor? fyrtiosjumiljoner. 47 000 000.
Det är helt sanslöst mycket pengar, och de upptäckte inte ens att de saknades.
Tur att den som justerade protokollet hittade dem igen!

20081110



Måndag morgon, jag måste städa och diska. Ska jobba ikväll. Och ute är det full storm tror jag. Blåser och regnar, är grått och tråkigt.
Ska ut på stan sen och köpa ett par byxor. Ett par svarta jeans. Hoppas att det slutar regna innan dess.

Nej, nu ska jag klä på mig ordentligt och städa, HURRA!!

20081109

Äntligen har jag kommit så långt att jag har blivit klar med att uppdatera bloggen!
Har varit dåligt med aktivitet här ett tag, men nu ska jag bli bättre!