20080429

Nu har jag fått mitt alldeles egna Ica bank kort. Eller alltså, jo det är mitt. Fast det är ju ett gemensamt konto med Johan. Var sitt kort med egna koder. Men ett gemensamt konto. Måste tala om att det känns ganska vuxet. De är ju snygga också. I alla fall när jag jämför det med mitt gamla ica kort. Ett sånt där som man drar i kassan och så får man hem lite erbjudanden och en bonuscheck ibland.
Nu har vi med bankfunktion så att man kan handla även utanför ica, smart va?


20080425

Jag hoppas verkligen att strejken nu kommer att få en positiv utgång. Alltså, jag står på sjuksköterskornas och vårdförbundets sida och hoppas verkligen attde får igenom sina krav på högre löner.
Läste igår någon som inte ville det eftersom det skulle innebära att andra också vill få upp sina löner. Jag säger tvärtemot. Klart att sjuksköterskorna ska ha högre lön än de har nu, så att förskollärare, lärare och andra liknande yrken också kan få upp sina löner.
De bär ju enormt ansvar på sina axlar varje dag då de vårdar våra gamla, uppfostrar våra barn och tar hand om oss när vi blir sjuka. De jobbar när alla andra är lediga under jul och andra helger, sliter ut sina kroppar med tunga lyft och lägger ner mycket kraft och energi, värme och omtanke i sitt arbete.
Förhoppnigsvis så upptäcker Svenska folket, och framförallt de som sitter på pengarna och styr vårt land, hur viktigt deras arbete är. Att vi faktiskt inte klarar oss utan dem.

Jag hoppas det, hoppas att lönerna höjs och det arbete de gör verkligen uppskattas på ett helt annat sätt än det gör idag. För annars känner jag att det inte är så stor mening att utbilda sig. Inte för att jag idag vet att jag ska läsa till sjuksköterska. Men jag hoppaas ju att deras löneökning ska innebära att andra klassiskt kvinnliga, idag lågbetalda yrken ska följa efter snart. Så att unga kvinnor, som jag , känner att vi får något tillbaka när vi sätter oss i skolbänken igen och tar stora studielån. Hur många andra yrkeskategorier skulle kunna tänka sig att specialistutbilda sig och komma tillbaka efteråt, bara för att få lägre lön i kombination med högre studieskulder? Inte många. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2338970.ab)

Seger till vårdförbundet, tack!!

20080424

förändringar

Jag tänkte på det. Förändringar. Hur livet förändras, hur vi förändras, hur jag förändras. För ett år sedan hade jag aldrig ens kommit i närheten om jag hade gissat hur mitt liv skulle se ut i dag. Det har förändrats, mycket.
Då bodde jag i en trång lägenhet i stoa Göteborg. Nu bor jag i en rymlig lägenhet i lilla Falköping. Då var jag teamledare för ett Ny Generationteam. Nu är jag personlig assistent. Då var jag singel. Nu har jag världens underbaraste pojkvän.
Från då till nu har det hänt andra saker. Jag har bott i ett hus på landet (hemma hos mamma), jag har varit kyrkogårdsvaktmästare, barn- och ungdomsledare, jobbat på dagis och fritids och varit arbetslös.
Saker har skett som jag aldrig trodde att jag skulle vara med om. andra saker har skett som var förväntade.

Tillsammans så förändrar de här sakerna, livet, oss alla och mig. Det förändrar mig. Det är jag glad för. Jag önskar på ett sätt att vissa saker aldrig hade skett. Men samtidigt så har de ju inneburit att jag har förändrats. Och det är jag glad för. Så tragiskt det hade varit att tänka tillbaka ett år och inse att inget hade förändrats. Nej,tacka vet jag förändring även om det kan vara jobbigt vissa perioder.
Det är väl inte för inte som det heter "man är väl inte sämre karl än att man kan ändra sig".
Ska vi förändras tillsammans? Alltså är det någon mer än jag som vill leva, leva på riktigt och låta livet förändra?

20080418

sjuk..

Sitter, eller ligger, i soffan. Är hemma från jobbet idag eftersom jag är sjuk. Ont i huvudet, ont i halsen, hosta och helt slut.
men hur kul är det då?
Nu kommer Johan och hela dagen blir bättre!

20080408

Du Puh, vad är det första du tänker när du vaknar på morgonen?" frågade Nasse
"Jag undrar vad jag får till frukost", sa Puh.
"Vad tänker du Nasse?"
"Jag undrar vad det skall hända för något roligt idag", svarade Nasse
"Mmm", sa Puh tankfullt, "Det är samma sak".

En rolig liten lista..

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Verkligen, räknar timmarna tills jag träffar honom igen
Vilka vitaminer tog du när du var liten?
AD-droppar
Vad åt du senast?
glass
Har du fått någon komplimang idag?
Ja, från Johan
Har du varit med i en rättegång?
Neeeej
Är du polare med grannarna?
Inte direkt
Vilka språk pratar din mamma?
Svenska och engelska
Vilka språk pratar din pappa?
Svenska, engelska och tyska
Vilka länder har du bott i?
Bara i Sverige
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
I lördags när vi åkte till Roy och Kristina
Gay?
Isf är de mer än jag visste
Har du däckat/spytt för att du druckit?
Nepp
Har du något husdjur?
bara dammråttor
Har du täckt någons hus med toapapper?
Not really
Har du varit på stranden?
ja, fast inte de senaste månaderna
Minns du dina/din musiklärares namn?
Helena, Thorbjörn, Kent, Ann-Britt
Hur bra är din syn?
Jag kör bil utan glasögon…
Har du varit på ett party?
Såklart
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Om jag var 100 % säker på att inte dö så
Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din syrra?
Det krävs en del för att godkännas...
Har du varit utomlands?
jo..
Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Kanske Tomas&Lottas eftersom det är ovanligt med vinterbröllop (men bäst, det är ju alltid roligt att bli bjuden och få vara med en så stor dag..)
Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
Det tror jag
Var är dina syskon just nu?
I sina sängar, simon kan ju förstås ligga i ett tält någonstans.
Vad var den senaste drömmen som du minns?
Den har jag berättat för en enda utvald person och så kommer det att förbli. Kanske blir den verklighet en dag!!
Vem ringde dig senast?
Jobbet
Vilken tid gick du upp imorse?
jag gickoch lade mig vid 07.30 så jag gick upp 14.15
Vad ska du göra i helgen?
jobba och ta det lugnt resten av tiden
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
Kan jag tänka mig
När var du riktigt sjuk senast?
i höstas, hade körtelfeber
När såg du en kändis senast? Vem var det?
ojojoj. Inte en aning
Vad finns i din bakficka?

har ingen sådan
Har du färglinser?
Inga linser alls
Vad gjorde du klockan 2 inatt?
jobbade för fullt
Vad är det första du gör på morgonen?
öppnar ögonen
Vad ska du göra efter det här?
skicka ett sms och fortsätta jobba

20080405

dialekter

Ok, det här är inte "apropå det" i Christer i P3. Men just nu så associerar jag väldigt mycket.
Kom att tänka på alla härliga människor jag mötte i Norrland. Även om de var(är) så mycket mer så kom jag attt tänka på deras dialekter. Givetvis tänker jag vidare på dialekter i stort och kommer då på en väldigt rolig hemsida. Den tycker jag att alla skulle kolla in och framför allt ta sig tid att lyssna lite.
http://swedia.ling.gu.se/snabbmeny.html

om jag får rekomendera så tycker jag att du ska lyssna på:
Piteå- äldre man
arjeplog- yngre kvinna
orsa- äldre man
floby- äldre man

Det är så häftigt med dialekter, att vi i Sverige som inte är ett speciellt stort land kan prata så olika att det är nästan omöjligt att förstå. Jag älskar dialekter. Vissa är vackra att lyssna på, de är rytmiska, har skön melodi och lagom många obegripliga ord. Andra är med obegripliga, låter gnälliga, grötiga eller "bonniga".
Men oavsett hur de låter så älskar jag dem på ett sätt. Det ger personlighet att prata med dialekt. Det är ett värdefullt kulturarv från generationer före oss och kan faktiskt lära oss nya saker. Ord som genom en ny dialektal form får en nyanserad betydelse till exempel.
Så jag tycker att vi ska återinföra dialekter i sverige. Låt dem få ta plats i Tv, tala dem hemma och skäms inte för dem!

20080404

På jobbet igen. Kollade precis arkivet och insåg att jag måste jobba väldigt mycket. Iaf så bloggar jag ofta på just jobbet.
Jag sitter här och tänker, längtar till norrland.
Varför är en lång historia men här kommer den. Såg på aktuellt tidigare ikväll ett inslag om Pajala och ett nytt gruvprojekt där. I repotaget visade de pajalas gymnasiekola vilket ledde till att jag och Johan började prata om laestadianismen då skolan heter just laestadiusskolan.
Johan hade inte så stor koll och jag insåg snabbt att jag var nästan lika okunnig. Så för att bota denna okunskap har jag nu sökt på internet och läst en del. Jag kan fortfarande inte säga att jag vet allt, men betydligt mer än tidigare ikväll. En av länkarn jag hittade visade sig handla om samer och jag läste vidare. På sidan kunde jag läsa allt möjligt och det gjorde jag. Men det som mest fångade min uppmärksamhet var bilderna.


Det är ju så vackert, norrland alltså. För det är här som min långa tankevandring är just nu. Hela den underbara naturen. Jag tänker på mitt år där uppe, vart man än kom så fanns det alltid något att fästa blicken på. Visst är det mycket skog och många sjöar. MEn ändå, ingen plats ärä någon annan lik och jag var helt betagen. Är det än faktiskt.
Jag hoppas på att få med mig Johan upp för att få uppleva midnattssolens land tillsammans med honom. Kanske vandra i fjällen, se torneälvens klara vatten, uppleva höga kusten och så vidare och så vidare. Jag längtar.