20080331

Jag är fortfarande vaken. Har inte varit några som helst problem fram tills nu. Men nu börjar det kännas. Jag ska nog fylla min flaska med vatten snart så att jag kan dricka mig vaken. Det blir en banan också, allra först. Den kom jag på att jag hade här i väskan bredvid mig, väldigt smidigt.
Ska bli skönt att komma hem och sova om några timmar. Jag har redan mörklagt rummet med hjälp av två mörkblå lakan eftersom det inte finns rullgardin eller persien än. Härligt att veta att allt sån är klart. Det är bara att borsta tänderna och klä av sig så kan man sova sen. Äta frukost ska jag alldeles strax göra så att det också är klart.

Så mycket konstiga ljud man hör på nätterna förresten. Det knäpper i väggarna. Bilar utanför låter jättehögt. Kylskåp som går i gång. Allt låter och allt hör man. Men det är väl bara att vänja sig.

20080330

Sitter ppå jobbet igen. klockan är 22:45 och jag är trött. Det är inte så bra. Ganska mångar timmar tills klockan är åtta och jag får åka hem för att sova. Jag kanske sov för sent. Jag vaknade vid nio ikväll för att åka till jobbet. Annars så brukar jag lägg mig på eftermiddagen. Då får man ju mer tid på sig att vakna och komma igång igen efter tuppluren. Tror att jag ska köra den varianten i fortsättningen.
KAnske blir några blogginlägg om allt eller frmodligen inget för att vara sysselsatt..
Har du andra tips på hur jag ska hålla mig pigg hela natten?

20080328

så var det klart!

Flytten är över. Gubbarna från hyresbostäder är här och sätter dit nya handtag på skåpsluckorna i köket.
Tråkigt bara att gå till jobbet nu, jag vill ju bara gå omkring och njuta här hemma. Pyssla och greja.
Sy gardiner och sätta upp tavlor. Ställa blommor i fönstren och hänga kläderna snyggt i garderoben. Och så vidare.
FAst jag trivs på jobbet alltså, jättebra. Blir bara så mycket jobb just nu. Typiskt och tråkigt.

20080318

pruta?

Imorgon stänger Mio, för gott, i Falköping.
De har haft rea ett tag nu, eller ganska länge. Allt eftersom tiden har gått så har de ökat rean hela tiden. Jag har vvart stamkund där under rean. Numer när jag kommer in i butiken så säger de "hej, är du här igen?"
Jo, så är det ju, jag harr varit där väldigt ofta. Vissa dagar till och med två gånger, för om jag sett något på dagen så har jag ju sedan tvingat med Johan dit på kvällen och vips så har jag vart där två gånger.
Men nu är det s sagt var verkligen slutspurt. de stänger ju imorgon. VI har sett några saker som vi vill köpa.
Så vi räknade ut att om man väntar till sista dagen, bara några timmar innan de stänger, så kanske man kan prutaså att reapriset blir ännu lägre?!
Man brukar inte ha så stor möjlighet att pruta i affärr i sverige, men det är värt ett försök. För jag kan inte tänka mig att de vill flytta med sig sakerna till Skövde och nya butiken.

önska mig lycka till och ge mig modet.
/L

(fast som en tjej sa: "modig är inte något man är, modig gör man sig.")

20080317

vår?

det snöar.. och jag som har bloggat om vår. kännt vår och helt levt med tanken att det är vår.
jaja.. den kommer väl igen.
nu ska jag gå och fixa käk till inatt, åka och hämta post från pappa och greja lite.
ha en bra dag

20080315

Snart är den här natten över. Sitter för tillfället och ser hur det börjar bli ljusare ute. Hör hur det börjar åka bilar förbi på vägen igen. Snart är det alltså morgon och en helt ny dag.
Jag ska bara sova lite först.

kungamordet


Ha fått höra att det ska vara väldigt bra. Försöker kolla på det nu inatt faktiskt. MEn eftersom jag har ärvt några egenskaper av min kära mor så har jag lite svårt för att se på film och liknande (tex. en dramaserie) mitt i natten. Jag känner att jag blir trött när jag försöker. Så jag ska göra det en förmidag istället. En av de dagar då jag inte riktigt orkar ta mig ur sängen.
okej. här sitter jag på jobbet igen och bloggar. Det kan verka som att jag inte gör något på mitt jobb, men det gör jag, ibland.
Fast på mitt jobb är det som så att på natten ska det helst vara lugnt(=lite att göra) för det innebär att allt är som det ska. Om något däremot inte är som det ska så kan det vara massor att göra.
Och på dagen är det fullt upp.
Alltså kan jag sitta här i en fåtölj med datorn i knät och surfa, leka i photoshop. Och om någon annan galen människa hade varit vaken så hade vi kunnat ha en trevlig konversation via msn nu. Men förhoppningsvis sover de flesta, det hade jag gjort om jag inte hade jobbat. Jag lovar.

Men nu till den lilla tanke som jag egentligen tänkte att jag skulle berätta om. Eller känslan, för det handlar om att jag är så glad. Glad att jag hittar fler och fler roliga saker man kan göra med photoshop. Det handlar bara om att jag måste ha lite tid på mig att testa och framförallt använda hjälp-funktionen.
Jag tycker att min blogg har blivit mycket roligare nu de senaste dagarna, bara för att jag kom på några små funktioner i photoshop och här på blogspot.
Tyvärr så har jag fortfarande inte förstått om det går att använda sig av andra färger än grundfärgerna för till exempel bakgrunder. Jag skulle ju vilja ha en grön, skön bakgrund nu när våren kommer.
Men kanske kommerjag på det. Annars, om du vet hur jag ska göra. Skriv en liten kommentar så blir jag en ännu lyckligare människa än jag är just nu (om det går).

sov så gott!

20080314

Jag skriver som en kratta. Måste bara be om ursäkt för det. Har i alla fall rättat till det senaste inlägget lite. Kan fortfarande inte garantera stavningen, men den är bättre nu.

Det beror inte på tt jag inte kan stava för det kan jag. Eftersom jag alltid har läst så mycket så har stavningen kommit ganska natrligt för mig. Nej, det beror helt enkelt på att jag skriver för bra för min egen förmåga. Alltså, jag skriver snabbare än jag har förmåga att hinna med att stava rätt. JAg "snubblar" på tangenterna, och så är jag dålig på att kontrollra det jag skriver.

Så, ursäkta att jag stavar så dåligt oftast. Hoppas att du kan leva med det!
då har jag städat och diskat. så nu är jag redo för helg. eller jag måste ta ett tag på toaletten också. Ska gå och göra det nu.
fast, jag ska ju jobba i helgen så frågn r hur mycket helg jag hinner med.
Lite kanske. Jag jobbar ju i natt vilket innebär att jag sover imorgon. Men jag jobbar dag på söndag och då kan jag ju åtminstone ha lite helg från lunch och framåt imorrn. För jag sover nog inte så länge.

Lovade Emma att jag ska ringa henne, hon och Andreas kommer ju hem idag och åker imorrn. Så kanske en fika dä någon gång när jag har vaknat.
och kanske är det någon som vill hitta på något på kvällen?
Det är min helg i stora drag. helt ok faktiskt, och jag är ju ledig hela påsken!!

Nä, ner i skurhinken bara. Och sen i bingen. Måste sova lite (åh vilket jobbigt krav!) för att orka jobba inatt.

have a nice weekend!

20080313

Ska gå och laga mat. Ugnspannkaka blir det idag, eller fläskpannkaka till och med.
Sen ska vi till Mio. De har utförsäljning eftersom de stänger nästa vecka.
Toppen!
Upp till 80% rea är det och jag bara njuter av att gå omkring där...
men som sagt var, först ska det bli mat.

20080312

angående tidpunkten för mitt bloggande..

Jag sitter på jobbet, andra natten i rad. Allt är lugnt så för att hålla mig vaken så har jag datorn igång. Jag äter även godis för att hålla blodsockret på en hög jämn nivå. Det håller lite av tröttheten borta. Bara några timmar kvar nu sen ska jag sova.

Eftersom jag jobbade även kvällen (började ca 16.30) så kunde jag inte se på fotbollen igår kväll.
Inter- Liverpool (på San Siro)
Men jag hade iaf en personlig kommentator. Johan satt vid msn och berättade vad som hände i korta drag.
Klart det hade vart roligt att se matchen, men de vann ju iaf. Torres gjorde matchens enda mål i 64 minuten och förde därmed Pool till kvartsfinal.
Hurra! Hurra! Hurra!

jo.. alicia keys konsert..

här kommer bilder
alicia vid pianot..

jag på arlanda, kl 03.04
det var helt dött, knappt en enda människa och de som var där låg alla och sov på lämpligt ställe..

20080310

vi gjorde det!

vi åkte!
en heldag blev det verkligen. tåget gick från skövde kl 11.29 i lördags morse och så klev vi av på centralen kl 14.53. Vandrade runt på stan ett tag. Åt mat. Åkte till Sickla och Lindmans lya. Där var det ftbol som gällde. Liverpool vann och JOhans humör fortsatte vra på topp!

Så, tvärbanan till Globen och köa utanför hovet. Vi kom in och där stod Sandberg. Kul!
Salem al Fakir var förband och ja, han är ju skön alltså!!
Men, det var ju inte för hans skull vi var där utan för Alicia Keys. Jag njöt. Av musiken, stämningen och sällskapet (så klart!)
På ett sätt så var det nu som det egentliga äventyret startade. Vi skulle ju ta oss hem också.
Biljetterna var inköpta och låg i tryggt förvar i väskan.
Resrutten:
Stockholmscentral 00.20 pendeltåg till
Upplandsväsby 00.47 för byte till Upptåg med avgång 00.49
00.57 framme på Arlanda.
03.17 avgick sedan SJ:s nattåg mot göteborg och vi gick av i Skövde 07.10 (tio minuter försenade..)
Då satte vi oss i bilen och åkte hem, sov ett par timmar till och sedan spelade Johan årets första match.

Så nu har jag sovit på en skinnsoffa på Arlanda. Vart på konsert med Alicia Keys, sett Salem live, vart hemma hos Lindman, åkt tvärbana (ja jag kommer från landet) och säkert flera andra saker som jag inte kommer på.
Så nu ska jag istället ta på mig kläder efter att ha duschat, kolla city akuten, packa maten och ge mig av för att jobba ikväll och inatt.
(kan tänkas att det kan komma ett kort ellr två från helgen..)

20080307

fick ett erbjudande igår

Sent på kvällen, jag hade redan somnat när telefonen ringde. Det var Källe. Han undrade om jag och Johan ville ta över hans biljetter till Alicia Keys konsertn på hovet i stockholm på lördag.
Ja alltså imorgon.
Så nu ligger jag här och kollar tågtider och priser för att se om det är möjligt överhuvudtaget. Johan har match på söndag så vi måste ju hinna hem i tid så att han kan ladda upp för den. Så det jag har hittat är att vi i så fall får åka upp 9.11 till stockholm och sedan åka hem 00.20 och då åka tåg hela natten.
Håller okså på att diskutera hur vi ska göra, via SMS eftersom Johan jobbar.
Vi får se hur det blir, det är ju ett jätteerbjudande och skulle verkligen vara roligt att se henne live. Nu ska jag diskutera vidare och kanske äta lite frukost.

20080305

borde nog

gå upp och gå ut nu.
Fast jag har fastnat på google. Hittar massor av roliga listor som man kan fylla i. Har sparat dem i datorn och kommer nog att lägga upp en eller annan vad tiden lider.
Men som sagt, nu ska jag ta tag i mitt liv.

Dagens planering:
- frukost
- bädda sängen
- promenad
- ringa jobbet
- kolla tågtider
- sova lite
- duscha
- packa väskan
- jobba 18.00- 08.00 blir nog en del läsa och lösa korsord.

kanske hinner jag med en till visit på 'internätet'

over and out

rolig lista en onsdagmorgon

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att känna solen i ansiktet när jag var ute och gick


Vad gjorde du kl 8 i morse?
Kollade på nyhetsmorgon

Vad gjorde du för 15 minuter sedan?.
Kollade på nyheterna på TV.

Det sista du sa högt?
"Jag älskar dig, ses i morrn" till Johan

Vad har du druckit idag?
Mjölk

Vad var det senaste du åt?
Leverpastejsmörgås med inlagd gurka

Vad var det senaste du köpte?
En stor rund matta.

Vad är det för färg på din ytterdörr?
Brun.

Vad är det för väder hos dig just nu?
Strålande sol och några plusgrader.

Vad åt du för glass sist?
Texas Pecan (Carte Dore)

Sover du tungt?
Ja, för det mesta iaf.

Vad drömde du inatt?
Kommer inte ihåg det, tyvärr.

Favoritlåt just nu?
Svårt det där. Men kanske "Vem vet" av Lisa Ekdal. Har tänkt mycket på den det sista.

Vad ser du om du tittar åt höger?
Baksidan av en bolhylla

Vad gör dig glad just nu?
Att jag ska flytta, har fått jobb och att det är vår. Johan givetvis

Vad ska du göra härnäst?
Äta lite och gå en promenad

Höger- eller vänsterhänt:
Höger.

Humör just nu:
Glad, fortfarande lite trött.

Favoritgodis:
Choklad, eller ryforskola.... mums!

Kläder just nu:
inte så mycket..

Musik just nu:
tyst i högtalarna..

Hur många kuddar sover du med:
1-2

Vad längtar du mest efter just nu?
Att träffa Johan igen, mer långsiktigt: att flytta

20080304

så...

Det blev ingen tussilago.
Troligtvis passerade jag fel platser. Dock såg jag en och annan gul, obestämd blomma, massor av snödroppar och faktiskt några blommande krokusar.
Delar med mig av bilderna jag fick.

vår

visst är det vår ute nu. jag ligger här och kollar ut igenom fönstret. Solen skiner och himlen är klarblå. Om det inte vore för att jag vet att det är den 4 mars idag så kunde jag tro att det var 25 grader varmt ute.

Men ändå. En bit är det ändå kvar innan det är vår fullt ut. Alltså jag har inte sett några tussilago än, inte ute i verkligheten. Och tussilago är vår, tranor är vår och jag har inte sett några tranor.
Då är de inte vår på riktigt än.

Nu tänkte jag gå upp, äta lite frukost och sedan gå en lång promenad. Förhoppningsvis kan jag då se en tussilago där ute i ett dike någonstans.
Än så länge nöjer jag mig med en gammal bild.