20070310

DET ÄR VÅR!!!

Ja, jag vet att ofta när någon klagar på vintern och pratar om våren så är jag den förste att försvara vintern. Också den förste att längta dit, beskriva dess sköna vyer och allt det som är så underbart. MEN nu är det vår, och jag är så glad.
Det handlar inte alls om att jag har slutat älska vintern eller något annat som någon skulle kunna tro. Det är bara så skönt att känna solens strålar som värmen i ansiktet, höra fåglarna som kvittrar eller se de gröna knopparna som kommer i Guds underbara natur.
Jag tänkte på det i morse när jag var ute och tog en promenad i skogen utanför vår lägenhet (ja, det finns faktis skog i biskop). Hur underbart är det inte att vi får bo i en värld där träden har miojoner löv, skogen innehåller ett oräkneligt antal gröna nyanser och att vi är skapade så att vi kan se och uppskatta alltihop!
För tänk om varje träd hade haft ett löv och allt grönt var samma, så tråkit det hade varit. Eller tänk om det ändå hade varit som nu, med den otroliga mångfald som finns, men att vi inte hade uppfatatt det. Om vi inte hade sett färgerna, formerna och olikheterna. Så enkelt, men så tråkigt.

Nu är det i alla fall vår, vi lever i en verklighet som innehåller myckett att se, lyssna och njuta av!
Så gör det, för härär några bilder från min promenad.