20061215

hmmm...


Vad drömmer egentligen Therese om här?

Imponerad???

Frågan är om det inte var meningen att man skulle bli det. Ja, alltså att jag och alla andra som besöker "Jul på Liseberg" skulle bli imponerade. Det är jag inte. Klart att det var snyggt gjort och att det är roligt att även vi sörlänningar kan få uppleva det.
Men imponerad? Nej.
Klart att jag är imponerad av liseberg, av alla lampor och stämningen och det. Men "isslottet" imponerade inte på mej alls.

Ett litet rum gjort av is, ja alltså innuti ett välisolerat hus. Dyrt också 140 kronor vill de ha för att man skulle få gå in där. Jag betalade inte utan nöjde mig med att kolla genom fönstret de hade gjort för att man skulle kunna kolla in och bli sugen på att gå dit.

Det kunde kvitta att gå in där, betaa dyrt och komma ut missnöjd. Efter att ha varit i det riktiga ishotellet i Jukkasjärvi så var det här inget att ha. Men väl på plats i Jukkasjärvi är det läge att vara riktigt imonerad för det är mäktigt. Hotellet, isen, naturen, ALLT. Jag var tyvärr bara där en liten stund. Någon timme kasnke, så mitt nästa mål är en weekend där.

Tänk en helg då du sover omgiven av is i 5-7 graders kyla i en varm sovsäck, åker skoterturer, hundspann och rensläde på dagen. Kanske en romenad under stjärnorna på kvällen och beundrar ett magnifikt norrsken. Skulpterar i is och bara njuter av den underbara norrlänska naturen. Jag vet inte om det kan bli så mycket bättre...


iskyrkan







dopfunten med norrteamet bakom










naturen utanför hotellet










Är det någon som vill följa med mig??? Tala om det i så fall, jag vill gärna ha sällskap!

20061213

en liten tanke...

Nä jag läste mitt senaste inlägg fick jag en tanke... Det där sista, om att njuta av en hel dag med sina föräldrar. Är det ett tecken på att man börlar bli gammal? Kan någon vänlig själ svara på det?

tack /L

Jul på Liseberg

Jag har haft en helt underbar dag idag! Det är inte ofta det blir så lyckat, men idag blev allt verkligen toppenbra!

Pappa och Inger kom till Göteborg idag för att bara umgås med mig ett tag och njuta av livet. Så jag tog femman till stan, mötte dem på centralstationen för att guida min lätt bortkomna pappa till heden för att parkera bilen. Väl där så gick vi långsamt ner för avenyn, svängde in på Vallgatan och gick en sväng bland gatorna där. Efter en stund insåg vi alla tre att vi började bli hungriga så en thairesturang blev nästa mål.
En lång mysig lunch senare var vi redo och jag vågade ta med pappa till Nordstan (har blir så matt av affärer så har fick vänja sig lite först) och väl där kunde han hitta julklappar till två personer. (Jag säger inte vilka för det är inte jul än...)
Bra jobbat pappa!!!
Så vi tog till fötterna igen och vandrade mot liseberg som skulle bli dagens höjdpunkt. Lampor, julmusik, dofter, barn, kanderade mandlar, tomtar, fudge i olika smaker, mer julmusik, is show, fler lampor och så mycket mer... det känns som jul!!!


Så när fötterna började värka och vi kände oss ganska mätta på intryck vandrade vi, på våra ömma fötter, tillbaka till heden igen för att köra till biskop. Då började det regna. Ju närmare bilen vi kom desto mer regnade det. Och inte en droppe hade vi fått på oss tidigare under dagen.


Så underbart att få tillbringa en dag med dem!

20061212

Regn regn regn










Ok, det har regnat i Göteborg. Regnat, regnat, regnat och regnat lite till.

Alla pratar om det överallt, och jag är bara så glad att jag bor i biskopsgården och inte i mölndal. Det är så konstigt för där jag gick efter gudstjänsten i söndags är det nu 60 centimeter djupt vatten. På trottoaren där jag gick!


Tur att man kan simma när man bor i ett land som Sverige när det är vad som krävs för att komma fram.
Hur kan det överhuvudtaget bli översvämning nu då? Det är ju mitt i december och borde vara några minusgrader, helst flera. Alltså borde det inte vara möjligt med översvämning. Vattnet borde ju frysa och bli snö istället för regn.
Men inte. Inte här, inte nu, inte i år i Sverige. Inte snö, bara regn, regn och mera regn.






Måste ara skicka med en bild av hur det borde se ut. Denna bilden togs för knappt ett år sedan, alltså några veckor senare på vintern. Men ändå.. det borde se ut så här nu också!

älska snö /L